Η Αυστραλία θα συμμετάσχει στη ναυτική αποστολή υπό τις ΗΠΑ στο στενό του ΧορμούζΗ Αυστραλία αποδέχθηκε το αίτημα των ΗΠΑ να ενταχθεί στον διεθνή συνασπισμό που θα προστατεύει δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν πετρέλαιο και άλλα φορτηγά πλοία από τις απειλές που εγείρονται από πλευράς του Ιράν στο Στενό του Χορμούζ, δήλωσε σήμερα ο συντηρητικός πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον.

«Αυτή η αποσταθεροποιητική συμπεριφορά αποτελεί απειλή για τα συμφέροντα της Αυστραλίας στην περιοχή» του Κόλπου, επιχειρηματολόγησε ο Μόρισον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της Αυστραλίας να συνεργαστεί με τους διεθνείς εταίρους μας και να συνεισφέρει. Η συνεισφορά μας θα είναι περιορισμένης κλίμακας και χρονικά προσδιορισμένη», συμπλήρωσε.

Το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε ότι η Καμπέρα θα αναπτύξει στην περιοχή του Κόλπου φρεγάτες του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, 05:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει