Η Βαλεντίνα από τις ΓούβεςΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021, 11:22

ΠΚ

Η Βαλεντίνα έγινε viral εντός και εκτός Ελλάδας με την περίφημη φωτογραφία όπου το κοριτσάκι έχει βγει η μισή από το παράθυρο του αυτοκινήτου και παρακολουθεί τη φωτιά να κατακαίει το χωριό της και να απειλεί το σπίτι της. Την σκηνή απαθανάτισαν όλοι οι φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν εκείνη την στιγμή στο ύψωμα πάνω από το χωριό Γούβες. Ο απεσταλμένος της «Ζούγκλας» Νίκος Χριστοφάκης ήταν και αυτός εκεί και μας έστειλε την φωτογραφία.

Η Βαλεντίνα βλέποντας τη μητέρα της να κλαίει από την αγωνία για την τύχη του συζύγου της που πάλευε με τις φλόγες βάζει και αυτή τα κλάματα. Ο Νίκος Χριστοφάκης τρέχει στο αυτοκίνητό του και παίρνει κάτι παιγνιδάκια του γιου του που είχαν ξεμείνει στο πορτμπαγκάζ  και τα προσφέρει στην Βαλεντίνα για να την παρηγορήσει. Ο συνάδελφος φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης απαθανατίζει την σκηνή. Ο Νίκος, και αυτός σχετικά φρέσκος πατέρας, ενθαρρύνει την Βαλεντίνα λέγοντάς της πώς ο μπαμπάς της είναι ήρωας που προσπαθεί να σώσει το χωριό από τη φωτιά, σαν το παιγνίδι «ήρωα» που της πρόσφερε για να την παρηγορήσει.

Την επόμενη ημέρα η Βαλεντίνα και η οικογένειά της είναι βασικό θέμα στην εφημερίδα Bild.

Μαζί με την ηλικιωμένη 81χρονη γυναίκα που η κραυγή της έγινε σύμβολο, το κοριτσάκι από τις Γούβες συμβολίζει ταυτόχρονα τον θρήνο για την καταστροφή αλλά και την ελπίδα για την αποκατάσταση της λαβωμένης φύσης στη Βόρειο Εύβοια.  

H 81χρονη Παναγιώτα Νουμίδη από την Εύβοια


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021, 11:22Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει