Η Βουλή στέλνει το μήνυμα για «Μηδενική Ανοχή στην Παιδική Κακοποίηση»


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, 19:23

Το μήνυμα της «Μηδενικής Ανοχής στην Παιδική Κακοποίηση» προβάλλεται σήμερα στην πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης Παιδιών. Η φωταγώγηση της πρόσοψης του κεντρικού κτιρίου του ελληνικού Κοινοβουλίου εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΕΛΙΖΑ», που «σκοπό έχει την πρόληψη, τον πρώιμο εντοπισμό και την αναγνώριση περιστατικών κακοποίησης σε παιδιά».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής, “η βία ενάντια στα παιδιά δεν γνωρίζει σύνορα πολιτιστικά, φυλετικά, εκπαιδευτικά, οικονομικά, κοινωνικά ή εθνολογικά. Σύμφωνα με έρευνα του ευρωπαϊκού γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τουλάχιστον 55 εκατομμύρια παιδιά σε 49 ευρωπαϊκές χώρες κακοποιούνται ή παραμελούνται σε όλη τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, με κάθε μορφή βίας – σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική – με αναρίθμητες επιπτώσεις στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ένα παιδί πεθαίνει εξαιτίας της βίας κάθε πέντε λεπτά”.

 Είναι ωστόσο ενθαρρυντικό, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, ότι “σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του σωματείου ΕΛΙΖΑ, οκτώ στους δέκα Έλληνες θα αντιδρούσαν σε κάθε περίπτωση κακοποίησης, ανεξάρτητα αν το παιδί που υποβαλλόταν σε αυτή ήταν συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο ή όχι”.

Αύριο, 20 Νοεμβρίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την οποία έχει επικυρώσει και η χώρα μας. 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, 19:23

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει