Η Βουλή των Κοινοτήτων πρέπει να απορρίψει τη συμφωνία αποχώρησης από την Ε.Ε.Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων πρέπει να απορρίψουν εκ νέου τη Συμφωνία Αποχώρησης που έκλεισε με την Ευρωπαϊκή Ένωση η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι όταν τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα, έκρινε ο επικεφαλής των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η Μέι ανακοίνωσε νωρίτερα στο Στρασβούργο ότι εξασφάλισε νομικά δεσμευτικές αλλαγές στο κείμενο, σε μια προσπάθεια της ύστατης στιγμής να αλλάξει τη γνώμη των εξεγερμένων βουλευτών των Τόρις που απειλούν να καταψηφίσουν ξανά τη συμφωνία ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

«Οι διαπραγματεύσεις της πρωθυπουργού απέτυχαν. Η αποψινή (σ.σ. χθεσινή) συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν περιέχει τίποτε που να προσεγγίζει τις αλλαγές που η Τερέζα Μέι είχε υποσχεθεί στο κοινοβούλιο», ανέφερε ο Κόρμπιν σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του. «Γι’ αυτό τα μέλη του κοινοβουλίου πρέπει να απορρίψουν αυτή τη συμφωνία αύριο (σ.σ. σήμερα)», συμπλήρωσε.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 02:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει