Η Βραζιλία, το Μεξικό και οι Φιλιππίνες θα λάβουν εμβόλια της Pfizer μεταξύ Απριλίου και ΙουνίουΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 16:31

Περίπου 14,1 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 προορίζονται προς παράδοση σε 47 χώρες και οικονομίες το δεύτερο τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η συμμαχία εμβολίων GAVI.

Η Βραζιλία, η Κολομβία, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες, η Νότια Αφρική και η Ουκρανία αναμένεται να είναι μεταξύ των βασικών παραληπτών του εμβολίου της Pfizer μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, σύμφωνα με τον πίνακα της GAVI, «που βασίζεται σε τρέχοντα δεδομένα για τη διαθεσιμότητα διανομής εμβολίων κατά της COVID-19».

H GAVI συνδιαχειρίζεται τον μηχανισμό COVAX μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και άλλους εταίρους.

Το πρόγραμμα COVAX προσφέρει σανίδα σωτηρίας κυρίως σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, επιτρέποντάς τους να ανοσοποιήσουν υγειονομικούς εργαζομένους και άλλους πολίτες σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου, ακόμα κι αν οι κυβερνήσεις τους δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν εμβόλια από τις εταιρίες παραγωγής.

Το πρόγραμμα διένειμε σχεδόν 38,4 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 σε 102 χώρες σε έξι ηπείρους, έξι εβδομάδες αφότου ξεκίνησε τη διανομή τους, όπως ανακοίνωσε η Gavi την περασμένη Πέμπτη.

Οι παραδόσεις εμβολίου της AstraZeneca σε 142 χώρες και οι οικονομίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό και που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι σε εξέλιξη «με κάποιες καθυστερήσεις», που ίσως παρατείνουν τις παραδόσεις και πέραν του Μαΐου, σύμφωνα με τη GAVI.

Η μειωμένη διαθεσιμότητα καθυστέρησε κάποιες παραδόσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ μεγάλο μέρος της παραγωγής του Serum Institute της Ινδίας, που παρασκευάζει το εμβόλιο της AstraZeneca, παραμένει στην Ινδία όπου ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται ραγδαία.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 16:34Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει