Η Βρετανία αρχίζει να προσφέρει 9 εκατ. εμβόλια κατά της Covid-19 σε άλλες χώρεςΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021, 15:33

Η Βρετανία θα αρχίσει να παραδίδει 9 εκατ. δόσεις του εμβολίου Oxford-AstraZeneca κατά της COVID-19 αυτή την εβδομάδα σε χώρες όπως η Ινδονησία, η Τζαμάικα και η Κένυα, για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, η κυβέρνηση.

Περίπου 5 εκατ. δόσεις προσφέρονται στον COVAX, τον μηχανισμό που σκοπό έχει να διασφαλίσει ισότιμη, παγκόσμια πρόσβαση σε εμβόλια της COVID-19, ενώ ακόμα 4 εκατ. δόσεις θα μοιραστούν απευθείας σε χώρες που έχουν ανάγκη.

«Η πρώτη παρτίδα -9 εκατ. δόσεις- θα σταλεί την Παρασκευή» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι θα πάει σε χώρες όπως το Λάος, η Καμπότζη, η Ινδονησία, η Μαλαισία, η Κένυα και η Τζαμάικα.

Η Ινδονησία θα λάβει 600.000 δόσεις, 300.000 θα σταλούν στην Τζαμάικα και 817.000 θα πάνε στην Κένυα, μεταξύ άλλων χωρών, όπως ανακοίνωση η κυβέρνηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε να προσφέρει τουλάχιστον 100 εκατ. πλεονάζοντα εμβόλια της COVID-19, εντός της επόμενης χρονιάς, ως συνεισφορά στις προσπάθειες της G7 να βοηθηθούν οι φτωχότερες χώρες να ανοσοποιήσουν τους πολίτες τους. Η δωρεά που ανακοινώθηκε σήμερα είναι η πρώτη δόση αυτής της δέσμευσης, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης έγινε ενόψει της συνάντησης του Τζόνσον αργότερα σήμερα με τον Κενυάτη πρόεδρο, Ουχούρου Κενυάτα, στη Βρετανία.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021, 15:36Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει