Η Βρετανία δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία παρέμβασης της Ρωσίας στο δημοψήφισμα για το Brexit


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 17:24

Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι η Ρωσία παρενέβη στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit και οι Βρετανοί κατάσκοποι δεν θα χάσουν την μπάλα στο παιχνίδι που παίζει η Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Η επιτροπή Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού Κοινοβουλίου (ISC) σε έκθεσή της που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ανέφερε ότι η Ρωσία επιχείρησε να παρέμβει στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, αλλά δεν υπάρχουν σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν ότι η Ρωσία παρενέβη στο δημοψήφισμα για το Brexit.

Σήμερα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, ερωτηθείς από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky αν θα υπάρξουν περαιτέρω έρευνες για πιθανή παρέμβαση της Ρωσίας στο δημοψήφισμα για το Brexit, απάντησε ότι «χρειάζεται να υπάρχουν κάποια αποδεικτικά στοιχεία για το ζήτημα αυτό, τα οποία δεν υπάρχουν» και πρόσθεσε, «δεν νομίζω ότι είναι η περίπτωση που οι υπηρεσίες πληροφοριών θα επαναπαυθούν».

Η Ρωσία επανειλημμένα έχει απορρίψει τις κατηγορίες αυτές, υποστηρίζοντας ότι η Δύση και συγκεκριμένα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν κυριευθεί από αντιρωσική υστερία.

Στην έκθεση της, η επιτροπή Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού Κοινοβουλίου (ISC) αναφέρει επίσης ότι το Λονδίνο έχει γίνει ένας ιδιαίτερος τόπος για τους Ρώσους ολιγάρχες και τα χρήματά τους, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη βρετανική πρωτεύουσα ως «πλυντήριο» χρημάτων.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σεπς, αναφερόμενος στο θέμα αυτό δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό, το καλό όνομα του Λονδίνου, του Σίτι και του Ηνωμένου Βασιλείου, να διατηρηθεί σε ό,τι αφορά στη νομοθεσία που έχει σχέση με το ξέπλυμα χρήματος», προσθέτοντας ότι «το Λονδίνο δεν είναι ο τόπος για να έρθεις και να κάνεις ξέπλυμα χρήματος».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 17:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει