Η Βρετανία επιδιώκει να αποφύγει το lockdown σε εθνικό επίπεδο για να αποτρέψει την εκτόξευση της ανεργίας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 11:24

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει να αποφύγει ένα lockdown σε εθνικό επίπεδο για να αποτρέψει μια εκτόξευση της ανεργίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.

«Δεν έχω δει προβλέψεις για 4 εκατομμύρια, αλλά σίγουρα ξέρουμε ότι υπάρχουν περίπου 700.000 επιπλέον πολίτες που είναι ήδη άνεργοι ως αποτέλεσμα αυτού και ναι, όπως γνωρίζετε, οι προβλέψεις λένε ότι θα υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος», δήλωσε ο Γιούστις στο Sky.

«Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να αποφύγουμε ένα καθολικό lockdown», σημείωσε.

Η πρόβλεψη που έκανε τον Ιούλιο η Υπηρεσία Δημοσιονομικής Ευθύνης της Βρετανίας ήταν ότι η ανεργία θα ανέλθει σε 11,9% το τελευταίο τρίμηνο του 2020 βάσει του κεντρικού της οικονομικού σεναρίου, ποσοστό που αντιστοιχεί σε μόλις πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους, προτού κυμανθεί κατά μέσον όρο σε 3,5 εκατομμύρια το 2021.

Το πιο αρνητικό σενάριο προβλέπει ότι οι άνεργοι θα είναι κατά μέσον όρο 4 εκατομμύρια το 2021.

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προβλέψει ότι οι άνεργοι θα αυξηθούν σε περίπου 2,5 εκατομμύρια ως το τέλος του έτους.

Η βρετανική κυβέρνηση δεν επιδιώκει να φοβίσει τον κόσμο με περιοριστικά μέτρα για τον νέο κορωνοϊό, αλλά μόνο να κινηθεί γρήγορα για την αναχαίτιση της επιδημίας του COVID-19, τόνισε εξάλλου ο Γιούστις σε δηλώσεις που έκανε στον Talk Radio.

«Δεν προσπαθούμε να φοβίσουμε τον κόσμο», είπε. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με αυτό είναι να ενεργήσουμε γρήγορα και με στοχευμένο τρόπο ανταποκρινόμενοι στα τοπικά ξεσπάσματα».

«Προσπαθούμε να επιτύχουμε αυτήν τη δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στη γρήγορη ανάληψη δράσης με στοχευμένο τρόπο και να μην περιμένουμε η ασθένεια να ξεφύγει τελείως από τον έλεγχο», πρόσθεσε.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 11:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει