Η Βρετανία του αφαίρεσε την υπηκοότητα αλλά ο «Τζιχάντι Τζακ» ελπίζει να τον δεχτεί ο ΚαναδάςΟ Τζακ Λετς, ο επονομαζόμενος “Τζιχάντι Τζακ” που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία το 2014, δήλωσε ότι δεν τον εξέπληξε η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να του αφαιρέσει την υπηκοότητα, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό κανάλι ITV.

“Δεν εξεπλάγην, περίμενα κάτι τέτοιο”, είπε ο Λετς, ο οποίος συνελήφθη το 2017 από τις κουρδικές δυνάμεις και κρατείται έκτοτε στη βόρεια Συρία. “Δεν πιστεύω ότι ένα κομμάτι χαρτί καθορίζει από πού είσαι. Αυτά τα πράγματα έχουν ελάχιστη σημασία για εμένα, για να είμαι ειλικρινής. Δεν νομίζω ότι η βρετανική υπηκοότητα είναι κάτι το σπουδαίο”, πρόσθεσε.

Ο 24χρονος Τζακ Λετς είχε διπλή υπηκότητα, βρετανική και καναδική και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Καναδάς θα δεχτεί να τον παραλάβει. “Ανέκαθεν αισθανόμουν Καναδός, ο πατέρας μου είναι Καναδός και ουδέποτε έγινα αποδεκτός ως Βρετανός… Ελπίζω ότι ο Καναδάς θα με πάρει από εδώ, θα μπορούσα να πάω εκεί, στη φυλακή φυσικά”, πρόσθεσε.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ωστόσο, σε άλλη συνέντευξη στο ίδιο κανάλι, είχε πει ότι θέλει να επιστρέψει στη Βρετανία γιατί την θεωρεί σπίτι του.

Ο Τζακ Λετς ασπάστηκε το Ισλάμ και έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς του τον Μάιο του 2014. Έφτασε αρχικά στην Ιορδανία, απ’ όπου συνέχισε το ταξίδι του για το Κουβέιτ. Κατόπιν παντρεύτηκε στο Ιράκ και κατέληξε στη Συρία, σε ηλικία 18 ετών. Τον Ιούνιο οι γονείς του κρίθηκαν ένοχοι για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας επειδή του είχαν στείλει χρήματα στη Συρία και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Ο Τζιχάντι Τζακ δεν είναι ο μοναδικός μαχητής του Ισλαμικού Κράτους από τον οποίο η Βρετανία αφαίρεσε την υπηκοότητα. Πιο γνωστή είναι η περίπτωση της Σαμίμα Μπεγκούμ, μιας νεαρής με καταγωγή από το Μπαγκλαντές που παντρεύτηκε έναν τζιχαντιστή στη Συρία και το μωρό της πέθανε στο στρατόπεδο όπου κρατείται τα τελευταία χρόνια.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 23:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει