Η Β. Θάνου θα κάνει το απόλυτο καθήκον τηςΤη βεβαιότητά του ότι η Βασιλική Θάνου «θα κάνει – όπως σε όλη την πορεία της – το απόλυτο καθήκον της έναντι των συμφερόντων του Δημοσίου και της τήρησης του Συντάγματος και των νόμων» υπογραμμίζει, με δήλωσή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Αναλυτικά, όπως επισημαίνει, «από την εποχή που ήμουν Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για την πάταξη της διαφθοράς, με απασχολούσε το θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ήταν η πρόσφατη εποχή, όπου είχε μπει στην έρευνα η εξόφθαλμη συμπίεση που δέχονταν οι αυθεντικά Ελληνικές ζυθοποιίες από την επίσης εξόφθαλμη, σχεδόν μονοπωλιακή, διακίνηση των προϊόντων πολυεθνικών εταιριών και κυρίως της μίας και σαφώς κυρίαρχης.

Η επίσκεψή μου στα Γραφεία του πρώην Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατέληξε σε κεράσματα… τσίπουρου! Οι γνωρίζοντες τα “παιχνίδια” της αγοράς μένουν με την απορία, γιατί το τελικό πόρισμα για τον αθέμιτο ανταγωνισμό στη ζυθοποιία απέδωσε πρόστιμα ελάχιστων εκατομμυρίων Ευρώ, όταν θα μπορούσε να είναι εκατοντάδων υπέρ του Ελληνικού δημοσίου, “εάν η Επιτροπή είχε το θάρρος να εμπλακεί με τις μητρικές εταιρίες που ενορχηστρώνουν την όλη δουλειά”, όπως χαρακτηριστικά μου ειπώθηκε», μεταφέρει ο κ. Κουίκ, που προσθέτει:

«Είμαι βέβαιος, ότι η νέα Πρόεδρος της Επιτροπής κα Βασιλική Θάνου θα κάνει – όπως σε όλη την πορεία της – το απόλυτο καθήκον της έναντι των συμφερόντων του Δημοσίου και της τήρησης του Συντάγματος και των νόμων. Είμαι βέβαιος, ότι θα βγάλει από το συρτάρι υποθέσεις και για άλλες περιπτώσεις καρτέλ, οι οποίες ενδεχομένως έχουν ξεχαστεί εκεί και πρέπει άμεσα να προχωρήσουν. Είμαι επίσης βέβαιος, ότι θα βάλει ένα τέλος στην όποια κωλυσιεργία που αφήνει ανοιχτή την πόρτα για πολλές ερμηνείες.

Σε αυτό που θα επιμείνω, όμως, είναι η κα Βασιλική Θάνου να κοιτάξει μήπως αποφάσεις υποθέσεων της τελευταίας δεκαετίας έχουν νομικά κενά, με αποτέλεσμα τα πρόστιμα να έχουν είτε καταπέσει, είτε ακόμα να διερευνώνται από τα δικαστήρια. Λέω, μήπως… Ήρθε η ώρα να ξεδιαλύνουμε τα αρχεία της Επιτροπής και να μπουν δικλείδες για αποφάσεις χωρίς νομικά κενά», καταλήγει στη δήλωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018, 16:12

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει