Η Γαλλία πρέπει εξετάσει σοβαρά τις μεθόδους διατήρησης της τάξηςΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 15:13

Ο ΟΗΕ χαιρέτισε σήμερα τις ανακοινώσεις της Γαλλίας σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «καθολική ασφάλεια» – το οποίο απαγορεύει τη φωτογράφιση και κινηματογράφηση των αστυνομικών δυνάμεων τόσο από φωτορεπόρτερ όσο και από πολίτες – έπειτα από τις σφοδρές επικρίσεις της επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κυρίως για την αστυνομική βία.

«Αναγνωρίζουμε τις ανακοινώσεις αυτές και τις χαιρετίζουμε. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Γαλλία προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία και να εξευρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί όλους», δήλωσε η Μάρτα Ουρτάδο, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σε τακτική συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Αναφερόταν στη δέσμευση επαναδιατύπωσης του -πολύ αμφιλεγόμενου- Άρθρου 24 του νόμου για την καθολική ασφάλεια, στην ανακοίνωση για μεταρρύθμιση της Γενικής Επιθεώρησης της Εθνικής Αστυνομίας ή ακόμη στο γεγονός πως ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σκέψεις για μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία.

Στις 9 Δεκεμβρίου, η Μισέλ Μπατσελέτ, Ύπατη Αρμοστής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, είχε εγκαλέσει τη Γαλλία για την αστυνομική βία και τις διακρίσεις απέναντι στις μειονότητες.

«Καλώ τη Γαλλία, όπως το κάνω για πολλές άλλες χώρες, να εξετάσει σοβαρά τις μεθόδους διατήρησης της τάξης και να εξαλείψει τις πρακτικές διακρίσεων και προκαταλήψεων απέναντι σε ορισμένες ομάδες», είχε πει σε συνέντευξη Τύπου.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 15:15Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει