Η Γαλλία στέλνει 100 διασώστες στην ΑλβανίαΠερίπου 100 μέλη της γαλλικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας αναχωρούν για την Αλβανία προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης των εγκλωβισμένων και να παράσχουν υλική βοήθεια στους επιζώντες που έμειναν άστεγοι μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που άφησε πίσω του 21 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Μια ομάδα 44 στρατιωτών από την υπηρεσία πολιτικής ασφάλειας της Μπρινιόλ πρόκειται να αναχωρήσει το βράδυ της Τρίτης από τη Μασσαλία με προορισμό την Αλβανία, μεταφέροντας και 15 τόνους υλικού, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας. Άλλοι 50 πυροσβέστες θα φτάσουν στις πληγείσες περιοχές το πρωί της Τετάρτης.

Λίγο μετά το μεσημέρι έφτασε στα Τίρανα μια «αναγνωριστική ομάδα», που είχε ως αποστολή να εκτιμήσει τις ανάγκες των αλβανικών αρχών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ και ο υφυπουργός Λοράν Νουνιές εξέφρασαν «τη βαθύτατη θλίψη τους και την αλληλεγγύη τους» στον λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας. «Η αλληλεγγύη της Γαλλίας εκφράζεται με πράξεις και όχι μόνο με λόγια», υπογράμμισαν.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, 20:31

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει