Η γαλλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει το σχέδιό της για την ανάκαμψη της οικονομίας στις 3 Σεπτεμβρίου


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 11:19

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει στις 3 Σεπτεμβρίου το σχέδιό της για την ανάκαμψη της οικονομίας της Γαλλίας λόγω της κρίσης που έχει προκληθεί από τον νέο κορωνοϊό , δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Στο πακέτο αυτό θα περιληφθούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν σε υποστήριξη των τεχνών και του πολιτισμού, πρόσθεσε ο Καστέξ σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό France Inter.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι θα παρουσιάσει λεπτομερώς το σχέδιό της ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αντί για τις 25 Αυγούστου, καθώς τώρα έχει επικεντρωθεί στην προετοιμασία του ανοίγματος των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Καστέξ δήλωσε επίσης ότι οι αρχές θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφευχθεί ένα νέο lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν έχει μειωθεί η επικινδυνότητα του ιού.

Ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ο οποίος ηγείται του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19, δήλωσε ότι ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας μπορεί να πλήξει τη Γαλλία τον Νοέμβριο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 11:19

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει