Η Γερμανία θέτει τις Βρυξέλλες στις περιοχές υψηλού κινδύνου λόγω κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020, 12:53

Η Γερμανία έθεσε την πόλη των Βρυξελλών στις περιοχές υψηλού κινδύνου λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στη βελγική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο εξέδωσε προειδοποίηση κατά των «τουριστικών μη απαραίτητων ταξιδιών» με προορισμό τις Βρυξέλλες, όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2 ξεπέρασε το όριο των 50 ανά 100.000 κατοίκους την περασμένη εβδομάδα, διευκρινίζει στον ιστότοπό του το υπουργείο, το οποίο είχε ήδη θέσει την επαρχία της Αμβέρσας στην κατηγορία των περιοχών υψηλού κινδύνου πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Οι ταξιδιώτες από αυτές τις περιοχές θα πρέπει εφεξής να υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις για τον SARS-CoV-2 μόλις φτάνουν στη Γερμανία και να τίθενται σε καραντίνα εν αναμονή του αποτελέσματος ή να τίθενται σε καραντίνα δύο εβδομάδων αν αρνηθούν να κάνουν το τεστ.

Το γερμανικό υπουργείο έθεσε επίσης στις περιοχές υψηλού κινδύνου τη Γαλλική Γουιάνα, όπου βρίσκεται το κύριο κοσμοδρόμιο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Η Γερμανία είχε θέσει την Πέμπτη στις ζώνες υψηλού κινδύνου τουριστικές περιοχές της Κροατίας, ενώ το ίδιο είχε κάνει πριν από μια εβδομάδα με την Ισπανία, αγαπημένο προορισμό των Γερμανών, τον οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο κατά εκατομμύρια.

Η Γερμανία βρίσκεται σε ετοιμότητα απέναντι σε μια ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για ένα δεύτερο κύμα της COVID-19 στη χώρα και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε την Τρίτη οποιοδήποτε μέτρο χαλάρωσης των υγειονομικών κανόνων που ισχύουν σήμερα, όπως η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα εμπορικά καταστήματα και τα εστιατόρια.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020, 12:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει