Η Γερμανική Διεπιστημονική Ένωση Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής ζητεί την επιβολή αυστηρού lockdownΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 12:42

Η Γερμανία χρειάζεται επειγόντως ένα lockdown δύο εβδομάδων, ταχύτερους ρυθμούς στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα και υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό στα σχολεία προκειμένου να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, επισήμανε σήμερα η Γερμανική Διεπιστημονική Ένωση Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (DIVI).

Ο επιστημονικός διευθυντής της DIVI Κρίστιαν Καραγιαννίδης δήλωσε ότι περίπου 1.000 νέοι ασθενείς έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ από τα μέσα Μαρτίου. Την Τετάρτη, 3.680 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ στη Γερμανία, όπως προκύπτει από στοιχεία της DIVI.

«Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, θα φτάσουμε στο όριο των δυνατοτήτων μας σε λιγότερο από έναν μήνα. Δεν υπερβάλλουμε. Οι προειδοποιήσεις μας πηγάζουν από στοιχεία» ανέφερε στην εφημερίδα Rheinische Post.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δέχεται αυστηρή κριτική επειδή απέτυχε να υλοποιήσει ένα σχέδιο για την ανάσχεση του αριθμού των κρουσμάτων στη Γερμανία και επειδή κατηγόρησε τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων για την όλο και πιο χαοτική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε σήμερα κατά 24.300 και έφτασε στα 2,833 εκατομμύρια – η μεγαλύτερη αύξηση από τις 14 Ιανουαρίου. Ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της Covid-19 αυξήθηκε κατά 201 και έφτασε στα 76.543.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, το οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως μέτρο στις αποφάσεις της για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, αυξήθηκε σε 134 από 132 που ήταν χθες και από 113 που ήταν πριν από μία εβδομάδα.

Ο Καραγιαννίδης έκανε έκκληση για ένα αυστηρό lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων, για υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία δύο φορές την εβδομάδα και για ταχύτερους ρυθμούς εμβολιασμού στα εμβολιαστικά κέντρα και στα ιδιωτικά ιατρεία.

Ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χόλετσεκ δήλωσε στο δίκτυο ARD ότι θα εξέταζε την επιβολή υποχρεωτικών τεστ για καθηγητές και μαθητές, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία για εθελοντικούς εμβολιασμούς όπως αναμενόταν.

Οι πρωθυπουργοί δύο κρατιδίων στη νότια Γερμανία, που έχουν πληγεί σφόδρα από την πανδημία, κάλεσαν χθες τους ηγέτες της υπόλοιπης χώρας να επιβάλουν εκ νέου αυστηρά μέτρα lockdown για να περιορίσουν το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 12:49Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει