Η "Δήμητρα" προτείνει ισοδύναμα στην Πολιτεία για το κρασί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την επιστολή του προέδρου Ι. Κίτσιου του Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου στον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους Υπουργούς και στους αρχηγούς των κομμάτων για το θέμα της κατάργησης του ΕΦΚ στο κρασί, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αξιότιμε Κύριε

Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει τα παρατράγουδα της επιβολής ΕΦΚ στο κρασί άρχισαν.

Πολύ απλά ορισμένα Οινοποιεία δήλωσαν εξαιρετικά χαμηλά αποθέματα καταβάλλοντας τον φόρο και θα ακολουθήσει φυσικά η άνευ παραστατικών διάθεση του με απώλειες μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες εισπράξεις από την επιβολή του φόρου.

Η ως άνω εξέλιξη είναι φυσικό επακόλουθο της προχειρότητας με την οποία επελέγη αυτή η μορφή φορολογίας και έρχεται σαν συνέχεια του απολύτως φαύλου καθεστώτος που υπάρχει στην αγορά του τσίπουρου.

Ένα φαινόμενο που στην Ελλάδα έχει 2 παρακλάδια

α) Το χύμα τσίπουρο των δήθεν διημέρων που κυκλοφορεί σε τεράστιες ποσότητες παντού στην χώρα και
β) Το λαθραίο τσίπουρο (δυστυχώς) κάποιων Αποσταγματοποιών που διακινείται παράνομα χωρίς παραστατικά.

Θα θέλαμε λοιπόν ως παραγωγοί και κρασιού και τσίπουρου να θέσουμε υπ όψιν σας κάποιες πολύ απλές προτάσεις με τις οποίες φρονούμε ότι θα παταχθεί το φαινόμενο της λαθρεμπορίας και θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 350.000.000 ευρώ κάθε έτος.

Οι προτάσεις μας είναι οι ακόλουθες

Να καθιερωθεί με βάση τα διεθνή standards ισοζύγιο παραγόμενου τελικού προϊόντος προς την α΄ ύλη ή και αντίστροφα.

Να διασταυρωθούν τα τιμολόγια πώλησης τελικού προϊόντος με τις αγορές των αναγκαίων υλικών συσκευασίας των παραγωγικών μονάδων και να αντικριστούν με τα αντίστοιχα τιμολόγια και στοιχεία των προμηθευτών των υλικών συσκευασίας.

Να ποσοτικοποιηθούν οι αποδείξεις πώλησης των τελικών σημείων πώλησης (ουζερί-ταβέρνες ) και να αντικριστούν με τα τιμολόγια αγοράς των εμφιαλωμένων και χύμα προϊόντων που εμφανίζουν αυτά.

Να ενταθούν και να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι διακίνησης των προϊόντων.

Έχουμε την βεβαιότητα πως αν καταφέρετε να εφαρμόσετε τις πολύ απλές αυτές προτάσεις θα καταφέρετε

α) Να σταματήσει η απόλυτη φαυλότητα στην αγορά οίνων και αποσταγμάτων στην Ελλάδα

β) Να προστατεύσετε την δημόσια υγεία

γ) Να προσθέσετε στα Δημόσια έσοδα το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 350.000.000 ευρώ τουλάχιστον κατ έτος

Φυσικά είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή και συζήτηση.

Μετά τιμής

Για τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό

Νέας Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Κίτσιος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει