Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλει το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε «κλακαδόρους» της προεκλογικής εκστρατείας του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη εξελίσσεται το εργοδοτικό – κυβερνητικό προεδρείο (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.

Οι πέντε στους έξι (Θ. Στάχτου, Γ. Μαγιάκος, Α. Τσουρβατζής, Κ. Πολυχρονίδης) υμνούν τη Δημοτική Αρχή, «o Σκοτινιώτης τα έκανε όλα καλά, γι αυτό και δεν βγάλαμε καμιά καταγγελία στη θητεία του», «όσο υπάρχει ο Σκοτινιώτης θα τρώμε ψωμάκι»…. τάζοντας θέσεις και οφίτσια. Ο έκτος, (Δ. Μπάλλας – συριζαίος ), πριν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση λόγω αδιαθεσίας, σε ρόλο σωτήρα και στο πλευρό των εργαζομένων, αλλά και του καλού μύλου που όλα τα αλέθει, προφανώς χολωμένος από την επιλογή Πατσιαντά, έκλεισε το μάτι στους υπόλοιπους πέντε, θυμίζοντας με τη στάση του, ότι πάντα θα είναι καλός μπαλαντέρ.

Τα έχουν αυτά οι συνεργασίες και τα ενιαία προεδρεία.

Γι αυτό και στην προσπάθεια τους να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, συνεχίζουν τον εμπαιγμό, μεθοδεύοντας για ακόμη μια φορά, την ερχόμενη Δευτέρα 3 του Φλεβάρη, Γενική Συνέλευση – παρωδία, όταν και παρά την πρωτοκολλημένη απαίτηση της πρώτης δύναμης του Συλλόγου της ΔΑΣ – ΟΤΑ από τις 19 Δεκέμβρη για συνεδρίαση του Δ.Σ. με ένα από τα θέματα την χορήγηση του γάλακτος και των ειδών ατομικής προστασίας, Διοικητικό Συμβούλιο έγινε μόλις χθές, δηλαδή έπειτα από δυόμιση μήνες και κατόπιν παραγγελίας της νόθας διοίκησης της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Απόδειξη ότι το εργοδοτικό προεδρείο απέρριψε για ακόμη μια φορά την πρόταση της ΔΑΣ – ΟΤΑ, ώστε να ορίσουμε κινητοποίηση μαζί με τους εργαζόμενους, καταγγέλλοντας την Δημοτική Αρχή για ενσυνείδητη παρεμπόδιση της εφαρμογής Συλλογικής Σύμβασης των εργαζομένων (επί δυόμιση χρόνια χωρίς γάλα και είδη ατομικής προστασίας), με στόχο την τελική κατάργηση της, με ότι κακό συνεπάγεται αυτό για τους εργαζόμενους.

Σ΄αυτό το σημείο και στην ίδια γραμμή με την Δημοτική Αρχή, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές βρίζοντας τα μέλη της ΔΑΣ – ΟΤΑ, επέρριψαν τις ευθύνες στα στελέχη του Δήμου, ξεπλένοντας στη κολυμβήθρα του Σιλωάμ τις αντεργατικές μεθοδεύσεις του Δημάρχου Βόλου.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες και οι επτά από τους δεκαπέντε εργαζόμενους του πρώην Καλλιτεχνικού Οργανισμού και νυν ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, που αντιμετωπίζουν ήδη την «λύση της εργασιακής τους θέσης» γεγονός που αναρτήθηκε και στη Διαύγεια, δηλαδή απολύονται.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για εργαζόμενους που οι περισσότεροι εξ΄άυτών, εργάζονται πάνω από είκοσι χρόνια στον Δήμο Βόλου, η μία μάλιστα, η οποία και μόλις συμπλήρωσε τα τριάντα χρόνια εργασίας, ταυτόχρονα με την άδεια συνταξιοδότησης πήρε και το χαρτί της «λύσης της εργασιακής της σχέσης».

Να θυμίσουμε επίσης ότι εντελώς παραδόξως, επί Δημαρχίας Α. Βούλγαρη, ο Π. Σκοτινιώτης ως δικηγόρος αυτών των εργαζομένων, γνωμοδότησε υπέρ της μετατροπής της σύμβασης ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ενώ σήμερα τους ανοίγει διάπλατα την πόρτα της εξόδου.

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ απαιτεί από το προεδρείο του Συλλόγου άμεση συνάντηση του Δ.Σ. με την Δημοτική Αρχή, προκειμένου με πολιτική απόφαση να ανακληθεί η απόφαση απόλυσης από το Διαύγεια, αλλά και με τους επικεφαλείς όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, προκειμένου να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση, και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, απαντώντας δυναμικά σε όσους τους θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, δούλους, με εργασιακές σχέσεις σε συνθήκες γαλέρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει