Η δημαρχία της Σεούλ υπέβαλε μήνυση για ανθρωποκτονία εναντίον ηγετικών στελεχών αίρεσης


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020, 06:41

Η δημαρχία της Σεούλ υπέβαλε μήνυση εναντίον ηγετικών στελεχών της Εκκλησίας της Σιντσεονζί του Ιησού για ανθρωποκτονία, κατηγορώντας τη θρησκευτική αυτή αίρεση ότι δεν επέτρεψε να εμποδιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη Νότια Κορέα.

Εδώ και μερικές ημέρες η χώρα είναι αντιμέτωπη με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας covid-19, από την οποία έχουν μολυνθεί συνολικά περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι. Το 60% εξ αυτών συνδέεται άμεσα με την αίρεση αυτή.

Οι νοτιοκορεάτικες αρχές έχουν ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία εντοπισμού των κρουσμάτων προκειμένου να καταφέρουν να καθορίσουν το συντομότερο δυνατό το εύρος της επιδημίας και προσπαθούν να ελέγξουν τους περισσότερους από 266.000 πιστούς της Εκκλησίας, όμως η οργάνωση κατηγορείται ότι δεν έχει παραδώσει στις Αρχές ακριβή κατάλογο των πιστών της.

Η δημαρχία της Σεούλ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον 12 ηγετικών στελεχών της αίρεσης, ανάμεσά τους και ο ιδρυτής της Λι Μαν-χι. Τους κατηγορεί κυρίως για ανθρωποκτονία και παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ελέγχου των μολυσματικών ασθενειών,

«Δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να ενθαρρύνουν τα μέλη τους να συνεργαστούν ενεργητικά με τις Αρχές», σύμφωνα με τη δημαρχία.

Ο δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Ουόν- σουν έγραψε στον ιστότοπο του στο Facebook: «Αν είχαν λάβει εγκαίρως ενεργητικά μέτρα, θα είχαμε καταφέρει να εμποδίσουμε την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων της covid-19 στη Ντέγκου και την επαρχία Βόρεο Γκιεονγκμπούκ, όπως και τον θάνατο πολλών ανθρώπων».

Τώρα εναπόκειται στην εισαγγελία να αποφασίσει αν θα ξεκινήσει ή όχι έρευνα μετά τη μήνυση, με το πρακτορείο Yonhap να μεταδίδει ότι αυτή εξετάζεται.

Η Εκκλησία Σιντσεονζί του Ιησού, που ιδρύθηκε το 1984 από τον Λι που πλέον είναι 88 ετών, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Ο ιδρυτής της ισχυρίζεται ότι την Ημέρα της Κρίσης θα οδηγήσει στον Παράδεισο 144.000 ανθρώπους, αν και πλέον ο αριθμός των πιστών της εκκλησίας είναι πολύ μεγαλύτερος.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020, 06:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει