“Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού σε ρόλο εισαγγελέα και Πόντιου Πιλάτου”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων Αλμυρού “Ενωτική δημοτική κίνηση” και “Δημοτική πρωτοβουλία”, όπως έφτασαν στο e-Volos.gr:

Πρωτάκουστες, (στα όρια του κωμικού), οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμυρού στις 11 Απριλίου.

Πρόσληψη δικηγόρου για να μηνυθεί η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μαγνησίας γιατί υποτίθεται προσέβαλε το δήμαρχο και μέλη της δημοτικής αρχής όταν κατήγγειλε την απαράδεκτη και φασίζουσα συμπεριφορά τους απέναντι σε εργαζόμενους του Δήμου, μετά από καταγγελίες εργαζομένων του Δήμου Αλμυρού. Στα χρονικά του Δήμου μας είναι η πρώτη δημοτική αρχή που καταγγέλλεται από το σωματείο των εργαζομένων.

Πρόσληψη δικηγόρου για να διωχθεί πειθαρχικά και ποινικά δημοτικός υπάλληλος, καταστρατηγώντας οποιαδήποτε έννοια του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, δηλώνοντας την κραυγαλέα ανεπάρκεια τους να κατευθύνουν και να διοικήσουν τις υπηρεσίες του δήμου ως πολιτικοί προϊστάμενοι.

Αποφάσεις κατά των οποίων προφανώς θα γίνει προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι κύριοι της δημοτικής αρχής με χρήματα των δημοτών και όχι δικά τους, προσπαθούν να καλύψουν την ανικανότητα τους στήνοντας νομικίστικα δικαστικά σόου. Επικαλούνται την προσβολή του θεσμού του δημάρχου, αγνοώντας εσκεμμένα ότι όταν οποιοσδήποτε υπηρετεί δημόσιους θεσμούς, με την συμπεριφορά του είτε τους τιμά, είτε κρύβεται πίσω από αυτούς και τους απαξιώνει. Είναι κατάχρηση εξουσίας να φορτώνεται στους δημότες το κόστος εμμονών για διώξεις συκοφαντικής δυσφήμησης, το οποίο στο μέλλον θα μεγαλώσει καθότι οι αγωγές θα ασκούνται από τον Δήμο και όχι από το φυσικό πρόσωπο του Δημάρχου.

Όσον αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν με ορισμένους λανθασμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΑΛ και την αντιμετώπιση του προβλήματος (σχετικές ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος από τις 8/4) ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν είχαν διαμορφώσει πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση του Δήμου, αλλά παίζοντας τον ρόλο Πόντιου Πιλάτου και εισαγγελέα ο κ. Δήμαρχος απευθύνει «δήθεν αυστηρά ερωτήματα» στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΛ λες και πρόκειται για δημοτική κοινωφελή επιχείρηση άλλου Δήμου. Δυστυχώς για τον κ. Δήμαρχο η μετάθεση ευθυνών και το κρυφτούλι πίσω από «δήθεν αυστηρές» επιστολές δείχνουν ευθυνοφοβία.

Γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος και η δημοτική αρχή, ότι η ΔΕΥΑΑΛ ανεξάρτητα της νομικής της μορφής είναι τμήμα του Δήμου Αλμυρού;

Γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος και η δημοτική αρχή ότι πρώτιστα καθήκοντα του δήμου προς τους δημότες για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας είναι η διαχείριση της ύδρευσης, η αποκομιδή των σκουπιδιών και η καθαριότητα, η συντήρηση εσωτερικής οδοποιίας και δημοτικού φωτισμού, η αγροτική οδοποιία;

Προκαλούμε και προσκαλούμε τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής να επισκεφτούν τα δημοτικά διαμερίσματα και να σκύψουν πάνω στα προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης, αφήνοντας στην άκρη τα νομικίστικα δικαστικά σόου και τις επιστολές υπεκφυγών!!!

Οι δημοτικές παρατάξεις
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει