Η Διοίκηση του ΕΚΒ για το θάνατο του Γ. Ζαρωτιάδη

Στη μνήμη του Γιώργου Ζαρωτιάδη

Βόλος 03.02.2014

Φτωχότερο είναι από χθες το Συνδικαλιστικό Κίνημα του Νομού Μαγνησίας, με την απώλεια του Γιώργου Ζαρωτιάδη, επί σειρά ετών Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Βόλου, τ. Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην ΒΜΤ και ιστορικού στελέχους της ΠΑΣΚΕ, που σημάδεψε με τη δυναμική συνδικαλιστική παρουσία του και την προσωπικότητά του, τα τοπικά δρώμενα, ανεξίτηλα.

Ο Γιώργος Ζαρωτιάδης ανέλαβε τα διοικητικά «ηνία» του Ε.Κ. Βόλου, σε καιρούς δύσκολους, στη δεύτερη μεταπολιτευτική περίοδο (δεκαετία του 1980), οπότε το Συνδικαλιστικό Κίνημα της περιοχής μας έδινε σκληρότατες μάχες ενάντια στα πρώτα σημαντικά αντεργατικά σύννεφα που εμφανίσθηκαν στον ορίζοντα και προοιωνίζονταν τα μετέπειτα μαύρα χρόνια της προϊούσας αποβιομηχάνισης του Νομού.

Ως Πρόεδρος του ΕΚΒ (τις περιόδους 1983 – 1988), ο Γιώργος Ζαρωτιάδης κατηύθυνε με τον δυναμικό χαρακτήρα του, την τεράστια συνδικαλιστική πείρα του και την πολιτική του, συνάμα, οξυδέρκεια, την αγωνιστική δράση του ΕΚΒ με τρόπο, σθεναρό και αποφασιστικό απέναντι στα μεγάλα, τότε, εργοστασιακά ζητήματα (Πειραϊκής Πατραϊκή, Γερμανικό, Χαλυβουργία Αλμυρού κ.ά), πάντοτε αποσπώντας την αναγνώριση και τον σεβασμό από συνδικαλιστικούς εταίρους και αντιπάλους και από όλη την τοπική κοινωνία, η οποία επίσης είχε δυναμικά «δείγματα» της συνδικαλιστικής παρεμβατικότητάς του ΕΚΒ.

Χαρακτηριστική είναι η επί θητείας Γιώργου Ζαρωτιάδη, πρωτοστασία του Ε.Κ. Βόλου στη μεγάλη απεργία πείνας του ’87 και τον μεγάλο αγώνα για τα δίκαια των εργαζομένων στη «Χαλυβουργία Θεσσαλίας», που ξεκίνησε τον Μάϊο εκείνου του έτους, μαζί με το Σωματείο.

Δεκαπέντε μέλη της Διοίκησης του ΕΚΒ, με πρώτο μεγάλο «παρόντα» τον Γιώργο Ζαρωτιάδη, ξεκίνησαν πολυήμερη απεργία πείνας στην Πλατεία Ελευθερίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώνονταν η εργοδοσία!

Αλλά και μετά την απόσυρσή του από την ενεργό συνδικαλιστική δράση, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, ο Γιώργος Ζαρωτιάδης συνέχιζε να αποτελεί τον αγωνιστικό «φάρο» και το μαχητικό πρότυπο αυτών που ανέλαβαν να συνεχίσουν το έργο του.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου, αποτίει φόρο τιμής στον Γιώργο Ζαρωτιάδη και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια σύσσωμης της Διοίκησης στους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει