Η δράση “Αποτυπώματα” στο ΓΕΛ Νέας Αγχιάλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Τρίτη, 24/02/2015 υλοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου η δράση ¨Αποτυπώματα¨, στην οποία συμμετείχε η Α΄τάξη του Λυκείου και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Ειδικό σχολείο) Αλμυρού. Πρόκειται για μια δράση του Σ.Κ.Ε.Π.( Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ). Ο Σ.Κ.Ε.Π. λειτουργεί από το 2008 ως πλατφόρμα επικοινωνίας και ένταξης, συνδέοντας νέους με αναπηρίες και σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, μαζί με μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης. Οργανώνει και συντονίζει Εκπαιδευτικά Βιωματικά Προγράμματα Κοινωνικοποίηση;ς και Ευαισθητοποίησης με γνώμονα τη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων, χωρίς επικοινωνιακές συνταγές, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς με στόχο τη συνεργασία νέων με αναπηρίες και μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της σύμπραξης οι μαθητές των δύο σχολείων συνεργάσθηκαν πάνω σε συγκεκριμένο υλικό που μας εστάλη με ζωγραφική, έκθεση, κολλάζ, ανάγνωση κλπ., βγήκαν φωτογραφίες της σύμπραξης και του εικαστικού αποτελέσματος, από τις οποίες οι πιο αντιπροσωπευτικές θα σταλούν στο Σ.Κ.Ε.Π., προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εικαστικό patchwork που θα αναρτηθεί στα social media.

Η συνεργασία των μαθητών ήταν ενθουσιώδης, αλλά κυρίως συγκινητική, διότι αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός μπορεί να απαλυνθεί αν, από πολύ μικρή ηλικία εξοικειώνουμε τα παιδιά στη διαχείριση της ¨διαφορετικότητας ¨. Οι μαθητές των δύο σχολείων αποχωρίσθηκαν με το σύνθημα ¨ο ευαισθητοποιημένος μαθητής του σήμερα είναι ο ενεργός πολίτης του αύριο! ¨και με την υπόσχεση να συνεχιστούν παρόμοιες συμπράξεις των δύο σχολείων. Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Ν. Αγχιάλου Μαγκλάρα Αγγελική και ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού Μορφακίδης Λάμπρος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει