Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα διαρκεί πέντε ημέρες

H Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης δεν θα διαρκεί πλέον επτά και οκτώ ημέρες όπως ίσχυε έως τώρα αλλά πέντε ημέρες, σύμφωνα με το συνδικάτο μόδας, το Συμβούλιο των Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA), αίτημα που διεκδικούσαν οι επαγγελματίες του κλάδου εδώ και αρκετό καιρό.

Η αλλαγή αυτή, αν τελικά εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του CFDA, θα ανταποκρίνεται σε ένα ισχυρό αίτημα του κλάδου και θα φέρει τη σφραγίδα του προέδρου του CFDA, του Αμερικανού Τομ Φορντ ο οποίος έκανε τη σχετική πρόταση και ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του την 1η Ιουνίου.

Η αλλαγή αυτή «δεν απευθύνεται μόνο στην αμερικανική βιομηχανία της μόδας και στους επαγγελματίες αλλά πρέπει να συνιστά απαραίτητη αλλαγή για να παγκοσμιοποιηθεί περισσότερο η Εβδομάδα της Νέας Υόρκης», σύμφωνα με το CFDA.

Εδώ και αρκετές σεζόν, η Fashion Week της Νέας Υόρκης γνωρίζει δύσκολους καιρούς, κυρίως λόγω της αποσκίρτησης πολλών σχεδιαστών, όπως ο Τόμι Χίλφιγκερ, ο Ζακ Πόζεν, ο Αλτουζάρα, η Αλεξάντερ Γουάνγκ, ο Τομ Μπράουν, ο Βίρτζιλ Αμπλο.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, το συνδικάτο εξήγησε ότι «ο Τομ Φορντ και το CFDA», αποφάσισαν να περιορίσουν το χρονοδιάγραμμα της διοργάνωσης αυτής που διεξάγεται κάθε εξάμηνο.

Ο Τομ Φορντ έχει ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ από εκείνο της προκατόχου του, της Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, η οποία ήταν πρόεδρος του CFDA επί 13 χρόνια. Η 72χρονη «DVF» έχει εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ ο Τεξανός Τομ Φορντ εργάστηκε και έζησε πολλά χρόνια στην Ιταλία και στην Αγγλία πριν εγκατασταθεί στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με τον Φορντ, η εβδομάδα αυτή θα εστιάζει κυρίως στους μεγάλους σχεδιαστές και θα περιλαμβάνει και άλλες εκδηλώσεις γύρω από αυτούς, κάτι που θα καθιστά ευκολότερο το έργο του διεθνούς Τύπου και των διεθνών αγοραστών και εμπόρων λιανικής για να προγραμματίζουν το ταξίδι τους και να παρακολουθούν τις επιδείξεις δαπανώντας λιγότερα χρήματα σε σχέση με παλαιότερα.

Η εβδομάδα με τα γυναικεία ντεφιλέ για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2020 θα αρχίσει στη Νέα Υόρκη στις 6 Σεπτεμβρίου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες διοργανώσεις στο Λονδίνο, στο Μιλάνο και τέλος στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει