Η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία για το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020, 22:11

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου που παρασκευάζει για την Covid-19, ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου με ανάρτησή της στο Twitter.

“Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία”, πρόσθεσε η Επίτροπος.

Παράλληλα, η Pfizer και η BioNTech υπέβαλαν στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αίτημα για έκτακτη χρήση του υποψηφίου εμβολίου τους για τον κορωνοϊό, το βράδυ της Παρασκευής. «Αυτή είναι μια ιστορική ημέρα, μια ιστορική ημέρα για την επιστήμη και για όλους μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά σε ένα βίντεο την Παρασκευή. «Χρειάστηκαν μόλις 248 ημέρες από την ημέρα που ανακοινώσαμε τα σχέδιά μας να συνεργαστούμε με τη BioNTech έως την ημέρα υποβολής του αιτήματος στην FDA. Λειτουργήσαμε με εξαιρετική ταχύτητα στο πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξης μας, από την ιδέα έως την αρχειοθέτηση ρυθμίσεων, διατηρώντας πάντα την εστίασή μας στην ασφάλεια» 

Αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο για τον Covid-19 που αναζητά έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν την Παρασκευή ότι το εμβόλιό τους, γνωστό ως BNT162b2, θα είναι πιθανώς διαθέσιμο για χρήση σε πληθυσμούς υψηλού κινδύνου στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα μέσα ή τα τέλη Δεκεμβρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020, 22:13

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει