Η εισαγγελέας πήρε προσωπικά την υπόθεση της δολοφονίας Τοπαλούδη

«Εγώ παιδιά δεν έχω. Η Ελένη είναι κομμάτι της ζωής μου. Εγώ ζω με αυτή την κοπέλα. Η υπόθεση αυτή έγινε η δική μου υπόθεση». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου συνεχίζεται η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Μιλώντας κυρίως μέσα από την καρδιά της και όχι μέσα από τα βιβλία της Νομικής, η  εισαγγελική λειτουργός εξομολογήθηκε στους  γονείς της άτυχης φοιτήτριας πως  η αλήθεια βρέθηκε. Τίποτα δεν έπεσε κάτω, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όπως είπε με νόημα η εισαγγελέας. Και αυτό γιατί η ίδια είχε αισθανθεί εξαρχής πως η υπόθεση αυτή που την είχε συγκλονίσει μόλις αποκαλύφθηκε, ήταν δική της υπόθεση.  «Αυτή την υπόθεση της Ελένης – Ελένη θα την λέω εγώ – την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. …

»Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από τη αρχή εκτενώς. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας… Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση».

Και η αλήθεια για την εισαγγελική λειτουργό παρά τις προσπάθειες της οικογένειας του Ροδίτη για να συγκαλυφθεί, ήταν μία. «Η Ελένη ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος». Οι «πλημμέλειες» της ανάκρισης δεν μπόρεσαν να κρύψουν όσα είχαν γίνει. Όπως είπε η εισαγγελέας,  θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη τύχη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης το γεγονός ότι ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής και ο επικεφαλής του Θ. Ζόβας. Μάλιστα, όπως ανέφερε υπήρξαν, προσπάθειες ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. «Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του….»

Η εισαγγελέας διαβεβαίωσε τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη πως οι ένοχοι θα τιμωρηθούν. «Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε εγώ ζω με αυτή την κοπέλα….Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε «θέλω να μάθω τι έγινε». Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια.  Άκουσα ότι δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην.

Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί … Από την αρχή δεν αφήνουμε να πίσω κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπό την αλήθεια. ….Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Απευθυνόμενη δε η εισαγγελική λειτουργός στη μητέρα της  άτυχης φοιτήτριας που την άκουγε στο ακροατήριο, της είπε: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη». Συνεχίζοντας η εισαγγελέας είπε: «Αυτό καλύτερα απηχεί την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε – ας χαλάσει ο κόσμος όλος,  ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Κατά την  διάρκεια πάντως της εισαγγελικής αγόρευσης, η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης που βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στην αίθουσα ξέσπασε κατά των δυο κατηγορουμένων ζητώντας να τους κοιτάξει στο πρόσωπο

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει