Η εκτέλεση στη Βούλα και το μαφιόζικο καρτέλ του Μontenegro


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 18:23

Μια από τις δυο ταυτότητες που βρέθηκαν πάνω στον άνδρα ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βούλα, δεν άφησε αδιάφορους τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα όσους υπηρετούν στη Δίωξη Ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν φτάσει εδώ και καιρό, το ίδιο όνομα φέρεται να είχε εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών του εξωτερικού. «Μέχρι τώρα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ο οποίος εκτελέστηκε άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι γνωρίζουμε τον «χώρο» απ΄ όπου ενδεχομένως να προέρχονται οι εκτελεστές του» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής.

Ωστόσο, η υπόθεση δολοφονίας στη Βούλα και η αναφορά του ονόματος σε πληροφοριακά δελτία του εξωτερικού για υποθέσεις ναρκωτικών, έβαλε κάποιους αστυνομικούς σε «δεύτερες σκέψεις». Μήπως δηλαδή η εκτέλεση του συγκεκριμένου ανθρώπου είχε σχέση με την δολοφονία των δυο Μαυροβούνιων στις αρχές Ιανουαρίου σε ταβέρνα της Βάρης μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους.

Μήπως ήταν ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα εκκαθαρίσεων μεταξύ μελών του καρτέλ ναρκωτικών. Οι δυο Μαυροβούνιοι θεωρούνται από ελληνικές και ξένες αρχες πολύ σοβαρά πρόσωπα στην ευρωπαϊκή διακίνηση ναρκωτικών με συγκεκριμένους ρόλους και υψηλή θέση. Όλα αυτά όμως είναι θεωρίες και σκέψεις που μένει να αποδειχτούν και πολλά θα ξεκαθαρίσουν όταν γίνουν γνωστά τα πραγματικά στοιχεία του θύματος. Γι αυτό το λόγο, τα δακτυλικά αποτυπώματα του άνδρα ο οποίος γεννήθηκε ή το 1973 ή το 1976 θα εξεταστούν πρώτα στα ελληνικά εγκληματολογικά εργαστήρια και στη συνέχεια θα σταλούν στις Βελγικές Αρχές ώστε να μάθουν οι έλληνες αξιωματικοί την ταυτότητα του. «Πιστεύουμε ότι τουλάχιστον μια από τις δυο ταυτότητες είναι η πραγματική του καθώς με αυτό το όνομα τον αποκαλούσε και η σύζυγος του» λέει στη zougla.gr ο ίδιος αστυνομικός.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το ζευγάρι φέρεται να είχε έρθει στη χώρα μας πριν από δυο χρόνια και τους τελευταίους μήνες ζούσε στη Βούλα. Η σύζυγος μιλώντας στους αστυνομικούς φέρεται να είπε ότι «ο άντρας της ήξερε ότι έχει κάτι εκκρεμότητες αλλά όχι κάτι σοβαρό. Δεν ξέρω την ακριβή του δραστηριότητα στην Ελλάδα». Πάνω στο θύμα οι αστυνομικοί βρήκαν τέσσερα ενεργοποιημένα κινητά τηλέφωνα και περίπου χίλια ευρώ. Οι συσκευές θα εξεταστούν με πολύ προσοχή καθώς οι επαφές και οι επικοινωνίες του θύματος ενδεχομένως να βοηθήσουν την έρευνα των αστυνομικών.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 18:23

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει