Η Ελβετία διευρύνει τον κατάλογο χωρών υψηλού κινδύνου με 10 ευρωπαϊκές χώρες


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, 18:32

Η Ελβετία διεύρυνε σήμερα τον κατάλογο των προορισμών υψηλού κινδύνου κατά 15 χώρες, μεταξύ αυτών 10 ευρωπαϊκές, όπως το Βέλγιο, τη Βρετανία και την Πορτογαλία, αλλά και με περιοχές όπως η Βρετάνη στη Γαλλία, μπροστά στην αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Από την προσεχή Δευτέρα, οι πολίτες που θα επιστρέφουν από αυτές τις περιοχές θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα 10 ημερών κατά την άφιξή τους στην Ελβετία.

Η Ελβετία, που θεωρεί υψηλού κινδύνου κάθε περιοχή όπου ο αριθμός των νέων μολύνσεων Covid-19 υπερβαίνει το όριο των 60 κρουσμάτων για 100.000 κατοίκους για 14 ημέρες, πρόσθεσε στον σχετικό κατάλογο δύο νέες περιοχές της Αυστρίας (Κάτω Αυστρία και Άνω Αυστρία) και τη Λιγουρία στην Ιταλία.

Η ελβετική κυβέρνηση συμπεριέλαβε στον κατάλογο χωρών και περιοχών υψηλού κινδύνου για Covid-19 το Βέλγιο, τη Δανία, τη Βρετανία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, τον Ισημερινό, την Τζαμάικα, το Μαρόκο, το Νεπάλ και το Ομάν.

Αντιθέτως, το Κόσοβο και ο Άγιος Μαρίνος αποσύρθηκαν από τον κατάλογο.

Καθώς δεν διεξάγονται συστηματικοί έλεγχοι στα σύνορα, η κυβέρνηση στηρίζεται στην «ατομική ευθύνη» για τον σεβασμό των συστάσεων που απευθύνει. Οι παραβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο που φθάνει τα 10.000 ελβετικά φράγκα, περίπου 9.300 ευρώ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, 18:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει