Η Ελλάδα απέρριψε το προσχέδιο ανακοινωθέντος για την Τουρκία


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 20:19

Σε θρίλερ εξελίσσεται η Σύνοδος Κορυφής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα αρνείται το προσχέδιο που παρουσιάστηκε για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για ένα πρώτο κείμενο το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται ως κείμενο συμπερασμάτων, διότι δεν υπάρχει αναφορά στην Τουρκία. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ελληνική πλευρά επισημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές και προσθήκες, προκειμένου η Αθήνα να το αποδεχτεί και να περάσει στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

Το προσχέδιο δεν είχε αναφορά για κυρώσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αλλά ανέφερε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία και τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να διασφαλίσει το σεβασμό και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την ελληνική πλευρά.

Διεκόπη για 45 λεπτά η Σύνοδος Κορυφής

Λόγω της ελληνικής αντίδρασης, η συνεδρίαση διεκόπη στις 20:10 (ώρα Ελλάδος) για 45′ όπως ανακοίνωσε ο ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, πιθανότατα για να μεσολαβήσουν διαβουλεύσεις και ίσως να ξαναγραφεί το προσχέδιο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 20:39Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει