«Η Ελλάδα παρενοχλεί καθημερινά τα σύνορά μας, θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά»Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023, 20:07

Στο ίδιο έργο θεατές, ενός ακόμη προκλητικού σόου, του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκαν οι πολίτες της γείτονος χώρας, που τον παρακολούθησαν να επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της οδού Marmaris-Datca, της μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού Milas και του κρατικού νοσοκομείου της Αλικαρνασσού καθώς και άλλων ολοκληρωμένων έργων στη λεωφόρο Mentese Ataturk.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του, εξαπέλυσε νέα «πυρά» και απειλές κατά της Ελλάδας , συνεχίζοντας την προκλητική και επιθετική ρητορική που ακολουθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά της χώρας μας, προσπαθώντας να βελτιώσει την εικόνα του και λειτουργώντας προφανώς καθαρά ψηφοθηρικά καθώς η Τουρκία οδεύει προς εκλογές.

«Η Ελλάδα παρενοχλεί καθημερινά τα σύνορά μας», είπε αρχικά ο Ερντογάν, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Όσο η Ελλάδα συμπεριφέρεται καλά, εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά».

 

Συνέχισε δε, σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους: «Αδέρφια μου, μπορεί κάποιος που επιδεικνύει και προσβάλλει με ασέβεια τους διοικητές του στρατού μας, που δεν έδειξε ή δεν μπόρεσε να δείξει αντίδραση, ενάντια στην Ελλάδα, που παρενοχλεί τα σύνορά μας καθημερινά, ενάντια στο PKK, που έχει το αίμα δεκάδων χιλιάδων αθώων στα χέρια του, ενάντια στο FETO, τη μεγαλύτερη προδοτική συμμορία που έχει δει πρόσφατα η χώρα μας, στις χώρες που στοχεύουν την κυριαρχία μας και τους εχθρούς της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους, να είναι πολιτικός αυτής της χώρας; Αδέρφια μου, σύμφωνα με το σύνταγμά μας, αυτός ο αδελφός σας είναι ο αρχιστράτηγος αυτού του στρατού. Το σύνταγμά μας το λέει αυτό, όχι εγώ», επισήμανε ο Ερντογάν.

«Μπορούμε και θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα. Δεν μπορούν να ανεχτούν το γεγονός ότι η Τουρκία είναι σε θέση να σχεδιάζει και να παράγει τα δικά της προϊόντα σε κάθε τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, από τη στεριά μέχρι τον αέρα, από τη θάλασσα μέχρι τον κυβερνοχώρο», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023, 22:00Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει