Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της μετά από χρόνια λιτότητας και ύφεσης«Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της μετά από χρόνια λιτότητας και ύφεσης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο 2018 Concordia Annual Summit στη Νέα Υόρκη.

«Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα κάνω ό.τι περνάει από το χέρι μου ώστε η νέα γενιά να μην καταλήξει να είναι “χαμένη γενιά”» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Το μέλλον της χώρας μας ανήκει σε αυτούς που τολμούν να το σκεφτούν» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.


«Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, παντού στον κόσμο, το τέλος της εποχής της οικονομικής κρίσης, η οποία διήρκησε για πάνω από 10 χρόνια, είναι η σημαντικότερη είδηση. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε σταθερό έδαφος, όπου μπορούμε να χτίσουμε ένα ασφαλές μέλλον προόδου για όλους» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του και επεσήμανε ότι «Ορισμένοι προτιμούν να μας γυρίσουν στη δεκαετία του ‘30. Κουνάνε το δάχτυλο σε φτωχούς και αδύναμους. Είναι εκείνοι που υποκριτικά καταδικάζουν τη τρομοκρατία & το θρησκευτικό φονταμενταλισμό και οι πρώτοι που αρνούνται καταφύγιο σε αυτούς που τρέχουν να ξεφύγουν από τις συμφορές».

«Ένα καθεστώς που αρνείται πεισματικά κάθε ευθύνη για τα σφάλματα των περασμένων ετών και που προσπαθεί να πείσει ότι οι μόνοι που πρέπει να υποστούν το φταίξιμο είναι οι πολίτες και οι επιλογές τους. Προσπαθούν να μας κρατήσουν στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να λυγίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας» ανέφερε ενώ υπογράμμισε πως η προσφυγική κρίση είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα κσι απαιτεί μια ευρωπαίκή στρατηγική για την αντιμετώπισή του. «Ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε ότι Ευρώπη θα έπρεπε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, ξεκινώντας τη συζήτηση σε ένα καινούργιο πλαίσιο, στο οποίο δικαιώματα και υποχρεώσεις θα είναι ξεκάθαρα, αλλά ταυτόχρονα θα είναι δίκαια και ρεαλιστικά» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Για τη συμφωνία με τα Σκόπια ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «αναλάβαμε την ευθύνη μας για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να καταστήσουμε τα Βαλκάνια μία ήρεμη και ασφαλή την περιοχή της Ευρώπης».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, 00:55

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει