«Η Ελληνική Αστυνομία και τις γιορτινές ημέρες εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών»Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, 20:44

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεδιάσκεψη με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, επιτελικά στελέχη και τους Γενικούς Περιφερειακούς Αστυνομικούς Διευθυντές συζήτησαν για την οργάνωση των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Πάνω από 10.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στην επιχείρηση προστασίας της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας. 

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι η δουλειά που έχουμε μπροστά μας τις επόμενες 10-15 ημέρες είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Η Ελληνική Αστυνομία χωρίς καμία αμφιβολία έχει αποτελέσει τον βασικό παράγοντα κοινωνικής συνοχής στη χώρα τα δύο τελευταία χρόνια με την εφαρμογή των μέτρων» τόνισε ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και στις διαρκείς μεταλλάξεις, οι οποίες δοκιμάζουν τα όρια αντοχής της κοινωνίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.

«Τις δύο επόμενες εβδομάδες η Ελληνική Αστυνομία έχει διπλή αποστολή: Από τη μία εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας και ασφαλώς την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Θέλω να είμαστε παντού και να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών» επισήμανε ο υπουργός. Επέστησε την προσοχή στην αυστηρή εφαρμογή του μέτρου για τις μάσκες και έδειξε την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούν οι έλεγχοι: «Πιστεύω ότι έχουμε αποκτήσει μία τεράστια εμπειρία και θέλω να ζητήσω να είμαστε ταυτοχρόνως αυστηροί και πολιτισμένοι, ιδιαίτερα με τα νέα παιδιά. Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί δίκαια και αποτελεσματικά».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε το επόμενο τριήμερο να ενταθούν οι έλεγχοι ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης και επέμεινε στην πιστή εφαρμογή και του αντικαπνιστικού νόμου. Επίσης, παρότρυνε την εντατικοποίηση της προσπάθειας για αύξηση των εμβολιασμών στην Αστυνομία. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος ολοκλήρωσε την παρέμβασή του και με μια ευχή: «Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, θα νικήσουμε την πανδημία με εφαρμογή των μέτρων, με εμβολιασμούς, με την αλληλεγγύη μας. Χρόνια πολλά και καλή δύναμη!»


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, 20:54Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει