Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας πρόσφερε 500.000 λίρες στην Αίγυπτο για τον κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 10:40

Τη μεγάλη ικανοποίησή της προς την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας εξέφρασε η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ, με αφορμή την προσφορά του ποσού των 500.000 αιγυπτιακών λιρών στο ειδικό ταμείο «Tahya Misr» («Ζήτω η Αίγυπτος»), που συγκεντρώνει τις δωρεές επωνύμων και ανωνύμων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, η υπουργός Διασποράς ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες της Αιγύπτου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της χώρας».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Κοινότητας, Εδμόνδο Κασιμάτη, φιλοξενώντας μάλιστα και βιντεοσκοπημένη δήλωσή του στην αραβική γλώσσα, μέσω της οποίας ο κ. Κασιμάτης επισήμανε τη στήριξη της αλεξανδρινής παροικίας στις προσπάθειες και τον αγώνα που καταβάλλει ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, και όλη η κυβέρνηση της χώρας στον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού.

Τέλος, ο κ. Κασιμάτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη της κ. Μάκραμ στην ελληνική παροικία της Αιγύπτου. (Σημειώνεται, ότι ένα ευρώ ισοδυναμεί με περίπου 18 αιγυπτιακές λίρες).

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 10:40

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει