Η ελληνική κυβέρνηση θα είναι όσο γίνεται πιο κοντά στους ομογενείςΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Απριλίου 2022, 16:39

Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συζητήθηκαν θέματα στήριξης των Ελλήνων της Αυστραλίας καθώς και προγράμματα φιλοξενίας των παιδιών των ομογενών για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Συζητήθηκαν, επίσης, διμερείς συμφωνίες για υγειονομική περίθαλψη, θέματα τουρισμού και επενδύσεων στην Ελλάδα.

Τέλος, γίνεται γνωστό ότι συμφωνήθηκε πολύ σύντομα να δοθεί για χρήση σε μεμονωμένους χρήστες αλλά και σε όλα τα ομογενειακά σχολεία της Αυστραλίας η πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας staellinika.com. Η πλατφόρμα είναι προϊόν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Simon Fraser στο Βανκούβερ του Καναδά, με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Επίσης, ο Γ. Χρυσουλάκης προσκάλεσε, δια του κ. Παπαστεργιάδη, όλους τους ομογενείς γιατρούς της Αυστραλίας να συμμετέχουν στο 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, την 15η Ιουλίου 2022.

Ο Γ. Χρυσουλάκης διαβεβαίωσε τον κ. Παπαστεργιάδη ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι και θα είναι όσο γίνεται πιο κοντά στους ομογενείς της Αυστραλίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Απριλίου 2022, 16:53Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει