Η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Π.Α.ΜΕ για την καταδίκη Τσαλούχα – Καρυδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Π.Α.ΜΕ, καταγγέλει την απαράδεκτη απόφαση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και των εργατικών αγώνων, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία καταδίκασε τους συνδικαλιστές από τον κλάδο των ΟΤΑ, Θεόδωρο Τσαλούχα και Εύη Καρυδάκη, γιατί πρωτοστάτησαν στην πολυήμερη απεργία των δημοτικών υπαλλήλων το 2012.

Αυτό φαίνεται από την άκρως επικίνδυνη άποψη που διατύπωσε η δικαστής στο δικαστήριο, ότι κατ’ αυτήν δεν πρέπει να επιτρέπεται να απεργούν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου, αγνοώντας ακόμα και τους νόμους του ίδιου του αστικού κράτους για το δικαίωμα στην απεργία!

Αυτή η απόφαση συνιστά ευθεία καταπάτηση του ιερού δικαιώματος στην απεργία, που κατέχτησαν οι εργαζόμενοι με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες και αποτελεί προειδοποίηση για τους εργαζόμενους, για το που το πάει η κυβέρνηση και η εργοδοσία, που ετοιμάζουν αντισυνδικαλιστικό νόμο για να βάλουν ουσιαστικά στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία, να επαναφέρουν την ανταπεργία των εργοδοτών και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, προκειμένου να περνούν ανενόχλητα τις βάρβαρες πολιτικές τους που ισοπεδώνουν εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Όσες προσπάθειες κι αν κάνει το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους για να φιμώσουν τους συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό. Στο στόχαστρό τους είναι οι εργαζόμενοι, στους οποίους θέλουν να περάσουν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου. Δεν θα τους περάσει! Με συσπείρωση στα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, με αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των ταξικών δυνάμεων όπου το τιμόνι είναι στα χέρια των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, οι εργαζόμενοι μπορούν να βγουν στην αντεπίθεση. Να επιβάλλουν το δίκιο τους, να κάνουν πράξη το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει