Η επιτυχία των εμβολιασμών στη Βρετανία οφείλεται στον καπιταλισμό και την απληστίαΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, 01:20

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Τρίτη σε βουλευτές ότι η επιτυχία των εμβολιασμών στη Βρετανία οφείλεται στον καπιταλισμό και την απληστία, ανέφερε η εφημερίδα The Sun εν μέσω εντάσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις προμήθειες εμβολίων κατά του Covid-19.

«Ο λόγος για την επιτυχία των εμβολίων είναι λόγω του καπιταλισμού, λόγω της απληστίας, φίλοι μου», τόνισε ο Τζόνσον σε μια ομάδα βουλευτών, σύμφωνα με την Sun.

Το γραφείο του πρωθυπουργού στην Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα έπειτα από επικοινωνία του Reuters.

Η Βρετανία χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς κατά της πανδημίας στο πλαίσιο ενός σχεδίου που στηρίζεται στην επιτυχία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, με την οποία πάνω από 28 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου.

Νωρίτερα την Τρίτη, ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επεκτείνει τις εξουσίες της Ε.Ε. για να εμποδίσει ενδεχόμενες εξαγωγές εμβολίων Covid-19 στη Βρετανία και σε άλλες περιοχές με πολύ υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών και να καλύψει περιπτώσεις οπισθοβαρούς εκτέλεσης συμβάσεων από εταιρείες.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, 01:20Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει