«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε στο ύψος της ιστορίας της»


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 15:39

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στην Γερουσία της Ρώμης, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής που ολοκληρώθηκε χθες, υπογράμμισε με έμφαση: «Ήταν μια έκτακτη σύνοδος και σε ό,τι αφορά την πολυπλοκότητά της. Η συμφωνία που επετεύχθη αποτελεί αναμφίβολα έναν βασικό σταθμό, και μας κάνει να μπορούμε να δηλώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε στο ύψος της ιστορίας της».

Παράλληλα, ο Κόντε τόνισε: «ακόμη και όταν οι διαφορές έμοιαζαν αγεφύρωτες, οι λαοί μας δεν έπαψαν να δείχνουν βαθύ αίσθημα ευθύνης. Δεν μπορούσαμε να αποτύχουμε, να έχουμε πρόσβαση σε έναν μέτριο συμβιβασμό ή να δεχθούμε να αναβληθεί η λύση».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της συμφωνίας είναι ότι διατηρούνται οι δικαιοδοσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Ακόμη και το λεγόμενο “φρένο έκτακτης ανάγκης” θα μπορεί να έχει διάρκεια το πολύ τριών μηνών και δεν θα προβλέπει δικαίωμα βέτο», είπε ο Τζουζέπε Κόντε, απευθυνόμενος στους ιταλούς γερουσιαστές.

Τέλος, υπενθύμισε ότι το 10% των συνολικών πόρων θα προκαταβληθεί και ότι θα μπορούν να στηριχθούν οικονομικά και τα « πρότζεκτ» που ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, υπό τον όρο να είναι συμβατά με το όλο πρόγραμμα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 15:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει