Η Ευρώπη δεν είναι αθώα στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίαςΑιχμές στην Ευρώπη, αλλά και στον ρόλο που αυτή διαδραματίζει σχετικά με τις εμπορικές εντάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο άφησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 

«Η Ευρώπη δεν είναι αθώα στις εμπορικές εντάσεις που ρίχνουν ένα πέπλο στην παγκόσμια οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Μεταξύ άλλων η καγκελάριος επεσήμανε ότι οι παρατεινόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit αποτελούν μια πηγή αβεβαιότητας που στέκεται δίπλα στον σινο-αμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

Μιλώντας μετά από μια συνάντηση που είχε με ηγέτες πολυμερών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η Μέρκελ αρνήθηκε να επιρρίψει την ευθύνη για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αποκλειστικά στη σκληρή στάση που τηρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο εμπόριο με την Κίνα.

«Δεν υπάρχει τίποτε για να είμαστε αλαζόνες», ανέφερε. «Διαπραγματευόμαστε ένα τακτικό Brexit για τρία χρόνια. Και αυτό μας επιφέρει μεγάλη αβεβαιότητα όταν αναλογιζόμαστε ότι αυτή η έξοδος της Βρετανίας της ΕΕ αναμένεται να συμβεί στις 31 Οκτωβρίου. Και οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ποια θα είναι η εικόνα στις αλυσίδες εφοδιασμού».

«Αυτό αποτελεί μια σημαντική πηγή αβεβαιότητας καθώς η Βρετανία δεν είναι μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα, αλλά ένας μεγάλος διεθνής παράγοντας», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 23:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει