«Η Ευρώπη είναι αντίθεση σε κάθε στρατιωτική εξέλιξη στη Βενεζουέλα»Η Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται εναντίον κάθε «στρατιωτικής εξέλιξης» στην κρίση στη Βενεζουέλα «η οποία θα προέλθει είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό της χώρας», δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστής για την Εξωτερική πολιτική και την Άμυνα της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι Βρυξέλλες είχαν ήδη ζητήσει την «αποφυγή στρατιωτικής επέμβασης» στην Βενεζουέλα αναφερόμενες στις απειλές της Ουάσινγκτον για χρήση βίας με σκοπό την αποχώρηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Στη συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας που επικεντρώθηκε στις σχέσεις του ΟΗΕ και της Ε.Ε., η Μογκερίνι εξέφρασε την αντίθεση της Ευρώπης ενάντια σε στρατιωτική δράση που «θα έρθει από το εσωτερικό της χώρας», αναφερομένη στον κίνδυνο κατάληψης της εξουσίας από τον βενεζουελάνικο στρατό.

«Δεν είναι αποδεκτή καμία στρατιωτική εξέλιξη, τόσο μέσα από τη χώρα όσο και από έξω», τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. «Μια λύση δεν μπορεί να είναι, δεν πρέπει ποτέ να επιβληθεί από το εξωτερικό», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «η κρίση που πλήττει τη χώρα έχει πολιτικά και θεσμικά αίτια, δεν είναι μια φυσική καταστροφή. Η λύση πρέπει να ειρηνική, πολιτική και δημοκρατική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 19:35

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει