Η Ε.Ε. διαφωνεί με τη Ρωσία στο θέμα της επιστροφής των Σύρων προσφύγωνΗ Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πιστεύει ότι η Συρία είναι ασφαλής ώστε να επιστρέψουν οι Σύροι πρόσφυγες, δήλωσαν αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες με αφορμή τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρωσία για την επιστροφή των προσφύγων σε μια χώρα που μαστίζεται από τον πόλεμο, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να συνεισφέρει για την ανοικοδόμηση της.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν το θέμα κατά την συνάντηση τους στη Αυστρία εντός της εβδομάδας.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένουν από την ΕΕ ότι δεν συνεισφέρει με κονδύλια για την ανοικοδόμηση της Συρίας, όσο ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ έχει την στρατιωτική στήριξη της Ρωσίας και του Ιράν και δεν μοιράζεται την εξουσία με τη αντιπολίτευση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα, πριν την συνάντηση του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων.

«Αλλά δεν υπάρχουν εκεί αυτές οι προϋποθέσεις. Η Ρωσία θέλει να μας βάλει να πληρώσουμε γι αυτό, αλλά η Συρία με τον Άσαντ δεν είναι ασφαλής», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ.

Η ΕΕ υποστηρίζει ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης στον πολύ προσωπο αυτό πόλεμο που διαρκεί περισσότερο από επτά χρόνια, κυρίως επειδή οι διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις διαφωνούν ως προς το πώς θα πρέπει να τερματιστεί.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018, 19:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει