Η Ε.Ε. θα νοσταλγήσει τους Βρετανούς για την «αίσθηση του χιούμορ» τους


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 19:13

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα νοσταλγήσει τους Βρετανούς για την «αίσθηση του χιούμορ» τους και τις «γλωσσικές ικανότητές τους», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Μία ημέρα πριν από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, η Δανέζα αξιωματούχος δήλωσε: «Θα μου λείψουν, διότι ήρθαν με τη βρετανική κουλτούρα και με γλωσσικές ικανότητες που δεν διαθέτουμε όλοι».

Η Βεστάγκερ, Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό από τον Νοέμβριο του 2014, εξήγησε ότι μόλις έφθασε στις Βρυξέλλες, της ήταν πολύ δύσκολο να μην εργάζεται στη μητρική γλώσσα της. «Συνειδητοποίησα ότι ήθελε πολλή προσοχή σε όσα λέγαμε, διότι δεν ήταν απαραίτητα αυτό που σκεφτόμασταν», συμπλήρωσε.

Στις Βρυξέλλες «μιλάμε μία γλώσσα, δεν γνωρίζω πώς θα την αποκαλούσατε», είπε η ίδια στον Βρετανό δημοσιογράφο που της έθεσε το σχετικό ερώτημα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μάλιστα, η Μαργκρέτε Βεστάγκερ αφηγήθηκε ότι μια μέρα ρώτησε τον Βρετανό Επίτροπο Τζόναθαν Χιλ «εάν ένιωθε εξαντλημένος στο τέλος της ημέρας με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται στη γλώσσα του».

Εκείνος της απάντησε: «Όχι, σίγουρα όχι! Νιώθω τιμή που όλοι σας προσπαθείτε».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 19:13

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει