Η Ε.Ε. θα συνεργαστεί με τους Ταλιμπάν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αναγνωρίσει τη νέα κυβέρνησηΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021, 14:04

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεργαστεί με τους Ταλιμπάν, υπό αυστηρούς όρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αναγνωρίσει μια νέα αφγανική κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Για να υποστηρίξουμε τον αφγανικό πληθυσμό, θα πρέπει να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν, πράγμα που δεν σημαίνει αναγνώριση. Πρόκειται για μια επιχειρησιακή συνεργασία» εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μπερντό της Σλοβενίας.

Αυτή η συνεργασία θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από τη συμπεριφορά της κυβέρνησης, όπως στο να μη χρησιμοποιείται το Αφγανιστάν ως βάση για την εξαγωγή τρομοκρατίας προς άλλες χώρες και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και των μέσων ενημέρωσης.

Το Αφγανιστάν θα πρέπει επίσης να σχηματίσει μία πολυμερή, αντιπροσωπευτική μεταβατική κυβέρνηση, να επιτρέψει την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και σε ξένους πολίτες και Αφγανούς που βρίσκονται σε κίνδυνο να εγκαταλείψουν τη χώρα, είπε.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021, 14:09Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει