Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά την έδρα Επικρατείας που «περισσεύει» από τους «Σπαρτιάτες»Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023, 20:45

Έδρα Επικρατείας ως 9η έδρα της κοινοβουλευτικής της ομάδας ζητά με υπόμνημά της προς την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή για τις εκλογές, η Πλεύση Ελευθερίας. Σε ανακοίνωση του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναφέρεται ότι με το υπόμνημα της 25ης Ιουνίου 2023, η «Πλεύση Ελευθερίας ζητεί να της κατανεμηθεί, πλέον των ήδη (ανεπισήμως) ανακοινωθεισών 8 εδρών (Α΄ Αθηνών, Β1 Βόρειος Τομέας, Β2 Δυτικός Τομέας, Β3 Νότιος Τομέας, Α΄ Θεσσαλονίκης, Β΄ Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Αττικής, Β΄ Πειραιώς) και μία έδρα Επικρατείας, η οποία μένει αδιάθετη, λόγω της μη κατάθεσης συνδυασμού για το ψηφοδέλτιο επικρατείας από το κόμμα Σπαρτιάτες».

«Η νομική ομάδα του κόμματος έχει στοιχειοθετήσει πλήρως ότι, αντίθετα προς όσα ανεπισήμως είχαν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, στην Πλεύση Ελευθερίας αναλογεί και πρέπει να κατανεμηθεί μία επιπλέον έδρα (9η), από τις έδρες Επικρατείας. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι, λόγω της μη κατάθεσης ψηφοδελτίου Επικρατείας από το κόμμα “Σπαρτιάτες”, μένει αδιάθετη μία επιπλέον έδρα Επικρατείας, η οποία πρέπει κατά το νόμο να διατεθεί στην Πλεύση Ελευθερίας, που είναι το κόμμα με το μεγαλύτερο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο ποσοστού και το πρώτο κόμμα, βάσει αχρησιμοποίητου υπολοίπου, στη σειρά για την κατανομή της συγκεκριμένης έδρας».

Όπως υποστηρίζει το κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου, η συγκεκριμένη έδρα δεν αναλογεί σε κανένα άλλο κόμμα ούτε θα μπορούσε να κατανεμηθεί σε άλλο κόμμα πλην της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ η αρχική (ανεπίσημη) ανακοίνωση με την οποία η έδρα αποδιδόταν, ως 7η Έδρα Επικρατείας στη Νέα Δημοκρατία, δεν βρίσκει νομικό έρεισμα.

«Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υπογράφει το σχετικό υπόμνημα προς την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, επισημαίνει ότι η κατανομή της 9ης έδρας είναι, από κάθε άποψη, νομικά και δημοκρατικά, υποχρεωτική και επιβεβλημένη, βάσει ρητών νομοθετικών προβλέψεων, ενώ κάθε διαφορετική κατανομή της αδιάθετης έδρας ή ανακατανομή εδρών δεν μπορεί να γίνει», καταλήγει η ανακοίνωση.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023, 20:46Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει