Η Ιαπωνία θα αποφασίσει το νωρίτερο τη Δευτέρα εάν θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020, 10:00

Η Ιαπωνία θα αποφασίσει επισήμως το νωρίτερο τη Δευτέρα εάν θα παρατείνει την πανεθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετέδωσε σήμερα το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, καθώς σύμφωνα με ειδικούς τα ισχύοντα μέτρα περιορισμού πρέπει να συνεχιστούν ωσότου μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.

Η ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο τυπικά εκπνέει την 6η Μαΐου, αλλά ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε προειδοποίησε χθες τους πολίτες να προετοιμαστούν για παρατεταμένη μάχη απέναντι στον ιό.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περίπου ένα μήνα, εξήγησαν πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την εορταστική περίοδο της Χρυσής Εβδομάδας – κατά την οποία συνήθως καταγράφεται μεγάλη αύξηση των μετακινήσεων – η οποία διαρκεί έως την 6η Μαΐου, καλώντας τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι και να περιορίσει τις μετακινήσεις.

Ο Άμπε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 7η Απριλίου στο Τόκιο και σε αρκετές ακόμα περιφέρειες. Στη συνέχεια, επέκτεινε το μέτρο σε εθνικό επίπεδο.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει τη δυνατότητα στους κυβερνήτες των περιφερειών να ζητήσουν από τον κόσμο να μείνει σπίτι και στις επιχειρήσεις να αναστείλουν τη λειτουργία των εγκαταστάσεών τους. Ωστόσο, δεν προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα ούτε κυρώσεις για τη μη συμμόρφωση.

Στην Ιαπωνία καταγράφονται πάνω από 14.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και 436 θάνατοι, σύμφωνα με υπολογισμούς του NHK.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020, 10:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει