Η Ινδία και η Κίνα ενδέχεται να ξεκινήσουν την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 15:36

Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik-V μπορεί να ξεκινήσει στην Κίνα και την Ινδία, ενώ η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις χώρες μέλη της ομάδας BRICS στον τομέα της παραγωγής του εμβολίου και στον εμβολιασμό, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της 12ης συνόδου κορυφής των χωρών μελών της BRICS, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) έχει συνάψει συμφωνίες με την Ινδία και τη Βραζιλία για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών του εμβολίου Sputnik-V, ενώ με τις φαρμακευτικές εταιρείες στην Κίνα και την Ινδία για την παραγωγή του εμβολίου μας στις χώρες αυτές, όχι μόνο για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες αλλά και τρίτων χωρών», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι τα ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικά και ασφαλή και το ζήτημα βρίσκεται στο να αρχίσει η μαζική τους παραγωγή. Επισήμανε ότι ετοιμάζεται το τρίτο ρωσικό εμβόλιο και προσέθεσε ότι «στην παραγωγή τους και στη χρήση τους είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις χώρες της ομάδας BRICS».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 15:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει