Η Ιρλανδία χαλαρώνει τους περιορισμούςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 12:43

Η Ιρλανδία οδεύει σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αναχαίτιση της επιδημίας του COVID-19 ώστε να επιτραπεί σταδιακά το εκ νέου άνοιγμα όλων των καταστημάτων λιανικής και των κομμωτηρίων και θα αναπτύξει επίσης σχέδιο για περαιτέρω άνοιγμα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίο Βαράντκαρ.

Η Ιρλανδία έκλεισε τα περισσότερα καταστήματα, τις οικοδομές και τον τομέα της φιλοξενίας στα τέλη του Δεκεμβρίου έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού. Αυτήν την εβδομάδα άρχισε σταδιακά να χαλαρώνει τα μέτρα, επιτρέποντας τις οικοδομικές εργασίες για την κατασκευή σπιτιών και την επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία.

Το τρίτο lockdown που είχε επιβάλει την μετέτρεψε από τη χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά νέων κρουσμάτων τον Ιανουάριο σε μια από αυτές με τα χαμηλότερα πλέον στην Ευρώπη. Ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 τις τελευταίες 14 ημέρες μειώθηκε σε 132 αυτήν την εβδομάδα.

«Οδεύουμε σε χαλάρωση των περιορισμών από τις 4 Μαΐου. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να επιτρέψουμε περισσότερες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, σταδιακό εκ νέου άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και των υπηρεσιών προσωπικής φροντίδας, αλλά αυτό που επίσης θα κάνουμε στα τέλη του Απριλίου είναι να αναπτύξουμε το σχέδιο για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο», δήλωσε ο Βαράντκαρ στο εθνικό δίκτυο RTE.

«Καλό φαίνεται αυτό», πρόσθεσε.

Η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ελπίζει να μπορέσει να ξανανοίξει τα ξενοδοχεία τον Ιούνιο, αλλά επικρίθηκε από τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων και των μπαρ ότι δεν έχει δώσει ενδείξεις για το πότε θα τους επιτραπεί να παρέχουν και υπηρεσίες πέραν της παράδοσης γευμάτων που τους επιτρέπεται τώρα.

Παράλληλα στην βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας, η περιφερειακή κυβέρνηση αναμένεται αργότερα σήμερα να σκιαγραφήσει ένα σχέδιο ταχύτερου ανοίγματος στο πλαίσιο ενός πιο προηγμένου προγράμματος εμβολιασμού κατά του COVID-19.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 12:43Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει