Η Ισπανία επαναπατρίζει το προσωπικό της πρεσβείας της στο ΑφγανιστάνΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021, 03:10

Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Παρασκευή την έναρξη του επαναπατρισμού του προσωπικού της πρεσβείας του στην Καμπούλ και Ισπανών πολιτών απέναντι στην ανελέητη προέλαση των Ταλιμπάν προς την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Ο υπουργός Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες ανακοίνωσε “την έναρξη του επαναπατρισμού του προσωπικού της πρεσβείας, των Ισπανών που παρέμειναν στη χώρα και των Αφγανών και των οικογενειών τους που εργάστηκαν μαζί μας”.

“Η Ισπανία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου αυτού της εκκένωσης της πρεσβείας εάν είναι απαραίτητο”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας.

Εκτός από την πρεσβεία, έξι Ισπανοί πολίτες παρέμεναν την Παρασκευή στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το υπουργείο “εργάζεται για τον συντονισμό της μεταφοράς Αφγανών πολιτών που συνεργάστηκαν στις στρατιωτικές αποστολές και στα ισπανικά προγράμματα συνεργασίας στο Αφγανιστάν”, και είναι σε επαφή με τα άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Από το 2014, 55 μεταφραστές και οι οικογένειές τους έχουν λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα στην Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021, 03:10Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει