Η Ιταλία ποινικοποιεί την προβολή ερωτικών βίντεο χωρίς τη συναίνεση των εμπλεκομένωνΟι Ιταλοί βουλευτές υιοθέτησαν σήμερα ομόφωνα μια τροπολογία, η οποία ορίζει ως αξιόποινη πράξη το «revenge porn», δηλαδή την προβολή και μετάδοση χωρίς συναίνεση ερωτικών φωτογραφιών και βίντεο που εκθέτουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Η ενέργεια αυτή θα τιμωρείται με ποινές κάθειρξης 1-6 ετών και πρόστιμο 5000-15000 ευρώ.

Η τροπολογία, που κατέθεσε το κόμμα Forza Italia, περιλαμβάνεται σε ένα νομοσχέδιο που ονομάζεται «κόκκινος κώδικας» και το οποίο προβλέπει τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα με επίκεντρο την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας ή βίας βάσει του γένους.

Αυτός ο νόμος προβλέπει ότι όταν μια γυναίκα καταγγέλλει βιαιοπραγίες ή απειλές σε βάρος της θα πρέπει να γίνει δεκτή, εντός τριών ημερών, από εισαγγελέα.

Η τροπολογία απορρίφθηκε την περασμένη Πέμπτη από τα δύο κόμματα της πλειοψηφίας, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S) και την ακροδεξιά Λέγκα, που θέλουν να καταθέσουν ένα σχέδιο νόμου ειδικά για το ζήτημα αυτό.

Η καταψήφιση της τροπολογίας (την οποία στηρίζει η αριστερά) πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο Κοινοβούλιο και η εξέταση του νομοσχεδίου μετατέθηκε, αφού βουλευτίνες της αντιπολίτευσης κατέλαβαν τα κυβερνητικά έδρανα.

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα και το κείμενο υπερψηφίστηκε τελικά από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που παρίσταντο.

«Επικράτησε η λογική. Εάν ψηφίσουμε «ναι» σήμερα, αυτό θα γίνει αποκλειστικά χάρη στη διαμαρτυρία των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Το να διασπάτε τη χώρα και το κοινοβούλιο για το θέμα της βίας κατά των γυναικών είναι απαράδεκτο» σημείωσε η βουλευτής της Φόρτσα Ιτάλια Μάρα Καρφάνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Απριλίου 2019, 20:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει