Η Κίνα ενδέχεται να διαπράττει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη ΣιντζιάνγκΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, 03:47

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας πιθανόν διαπράχθηκαν στην αυτόνομη περιοχή Σιντζιάνγκ της Κίνας, εκτίμησε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

«Το εύρος των αυθαίρετων και μεροληπτικών κρατήσεων μελών των Ουιγούρων και άλλων κυρίως μουσουλμανικών μειονοτήτων (…) μπορεί να σημαίνει πως διαπράχθηκαν διεθνή εγκλήματα, ιδίως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», αναφέρεται στα συμπεράσματα της έκθεσης.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει επειγόντως δράση για τις καταγγελίες περί βασανιστηρίων και σεξουαλικής βίας στην κινεζική αυτόνομη περιοχή Σιντζιάνγκ, που χαρακτηρίζει «αξιόπιστες» σε έκθεσή του που έδωσε στη δημοσιότητα τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

«Οι καταγγελίες για επανειλημμένες πρακτικές βασανιστηρίων ή κακομεταχείρισης, ειδικά εξαναγκαστικές ιατρικές θεραπείες, όπως και οι καταγγελίες για σεξουαλική βία και βία λόγω του φύλου, μοιάζουν αξιόπιστες», τόνισε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην έκθεσή της.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, 03:47Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει