Η Κίνα καλεί χώρες-μέλη του ΟΗΕ να μην λάβουν μέρος στην επερχόμενη εκδήλωση υποστήριξης των Ουιγούρων

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, 17:11

Η Κίνα καλεί χώρες-μέλη του ΟΗΕ να μην λάβουν μέρος στην επερχόμενη εκδήλωση υποστήριξης των Ουιγούρων

To Πεκίνο παροτρύνει τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ να μην λάβουν μέρος σε μία εκδήλωση που προγραμματίζουν να διοργανώσουν την επόμενη εβδομάδα, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία σχετικά με την καταπίεση των Ουιγούρων μουσουλμάνων, αλλά και άλλων μειονοτήτων στη Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με ένα σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα.

«Είναι μία εκδήλωση με πολιτικά κίνητρα», αναφέρει η διπλωματική αντιπροσωπεία της Κίνας στο ίδιο σημείωμα, που είχε την ημερομηνία της Πέμπτης. «Ζητάμε από τη διπλωματική αποστολή σας να μην λάβει μέρος σε αυτή την εκδήλωση κατά της Κίνας».

Η Κίνα καταγγέλλει ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης, με τη συμμετοχή και αρκετών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, μαζί με την Αυστραλία και τον Καναδά χρησιμοποιούν «τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πολιτικό εργαλείο για να επέμβουν στα εσωτερικά ζητήματα της Κίνας, όπως η Σιντζιάνγκ και να προκαλέσουν διαιρέσεις και αναταραχή, διαταράσσοντας την ανάπτυξη της Κίνας».

«Έχουν εμμονή με την πρόκληση αντιπαράθεσης με την Κίνα», σύμφωνα με το ίδιο σημείωμα που ανέφερε ότι «η προκλητική εκδήλωση μπορεί να οδηγήσει μόνο σε κλιμάκωση της αντιπαράθεσης».

Η κινεζική διπλωματική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ επιβεβαίωσε το υπηρεσιακό σημείωμα, αλλά και την αντίθεση του Πεκίνου στην αναφερόμενη εκδήλωση.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, 17:11

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει