Η καθηγήτρια Κριστίν Μπλέιζι Φορντ κατηγορεί επωνύμως υποιψήφιο του Τραμπ για σεξουαλική επίθεσηΗ γυναίκα που κατηγόρησε ανωνύμως τον υποψήφιο του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο για σεξουαλική επίθεση στην δεκαετία του ΄80 έδωσε σήμερα την μαρτυρία της στην Washington Post, οδηγώντας τους Δημοκρατικούς να ζητήσουν την αναβολή της ψηφοφορίας στην Γερουσία για την επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο.

Η Κριστίν Μπλέιζι Φορντ, καθηγήτρια Ψυχολογίας 51 ετών, κατηγορεί τον Κάβανο, 53 ετών, για σεξουαλική επίθεση κατά την διάρκεια μιας βραδιάς, όταν ο υποψήφιος του Τραμπ ήταν 17 ετών, μαθητής λυκείου κοντά στην Ουάσινγκτον, και ήταν «τελείως μεθυσμένος».

«Νόμιζα ότι κινδύνευε να με σκοτώσει χωρίς να το θέλει», δήλωσε η γυναίκα στην Washington Post. Τελικά, κατάφερε να τού ξεφύγει και να βγει από το δωμάτιο όπου ήταν παγιδευμένη.

Εξηγεί στην εφημερίδα ότι αποφάσισε να βγει από την ανωνυμία, αφού οι κατηγορίες που διατύπωσε σε εμπιστευτική επιστολή, βγήκαν στην δημοσιότητα στο τέλος της εβδομάδας, τροφοδοτώντας φήμες για την ταυτότητα του συντάκτη της.

«Θεωρώ πλέον ότι το καθήκον μου ως πολίτη βαρύνει περισσότερο από την αγωνία και τον τρόμο μου για τα συνεπακόλουθα», εξηγεί στην Washington Post η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Palo Alto.

Ο Λευκός Οίκος παρέπεμψε την εφημερίδα στην κατηγορηματική και ξεκάθαρη διάψευση του Μπρετ Κάβανο, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Κριστίν Μπλέιζι Φορντ δεν είχε μιλήσει ποτέ για το περιστατικό μέχρι μία συμβουλευτική συνεδρία για ζευγάρια που παρακολούθησε μαζί με τον σύζυγό της το 2012, αλλά δήλωσε ότι έφερε επί χρόνια το τραύμα από την επίθεση. Παρέδωσε στην εφημερίδα τις σημειώσεις που κράτησαν οι ψυχοθεραπευτές, που κάνουν λόγο για μια απόπειρα βιασμού κατά τα νεανικά της χρόνια.

Η Γερουσία έχει τον τελευταίο λόγο για τους υποψήφιους του αμερικανού προέδρου για μία ισόβια θέση δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία δύο ψήφων (51-49). Μία ψηφοφορία για τον Κάβανο στην επιτροπή της Γερουσίας είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, πριν από την τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή, οι ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές είχαν δηλώσει ότι δεν έχουν καμία πρόθεση αναβολής της ψηφοφορίας.

Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν ότι ο υπερσυντηρητικός δικαστής Κάβανο θα ανατρέψει την ισορροπία στο Ανώτατο Δικαστήριο, που αποφασίζει για κρίσιμα κοινωνικά θέματα όπως οι αμβλώσεις, ή η οπλοκατοχή, προς το συντηρητικότερο για μία γενιά.

Σήμερα, μετά το δημοσίευμα της Washington Post, αντέδρασαν με ταχύτητα για να ζητήσουν την αναβολή της ψηφοφορίας.

Η γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν, δεύτερη στην ιεραρχία της επιτροπής Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διαβίβασε την επιστολή στην αστυνομία χωρίς να αποκαλύψει την συντάκτη της.

Τώρα που η καταγγέλλουσα μίλησε δημόσια, «αποτελεί αρμοδιότητα του FBI να κάνει έρευνα. Αυτό πρέπει να γίνει πριν η γερουσία αποφασίσει για τον διορισμό αυτόν», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η γερουσιαστής των Δημοκρατικών.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει