Η καραντίνα βάζει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον των συλλόγων


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2020, 20:21

Η υποχρέωση της καραντίνας, που ανακοινώθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση, απειλεί να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία των συλλόγων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τον Ιούνιο οποιοσδήποτε εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εξαίρεση εκείνους από την Ιρλανδία, θα πρέπει να τηρεί περίοδο καραντίνας δύο εβδομάδων, ως ένα προληπτικό μέτρο για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μόλυνσης από τον Covid-19.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι το ποδόσφαιρο θα εξαιρούνταν από τον κανόνα, αλλά τώρα που η κυβέρνηση δεν φαίνεται πρόθυμη να κάνει εξαιρέσεις, σήμανε συναγερμός στις τάξεις των συλλόγων που μετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Τον Αύγουστο, όταν και προγραμματίζεται να συνεχιστούν το Champions League και το Europa League της εφετινής περιόδου, οι βρετανικοί σύλλογοι κινδυνεύουν να μην μπορούν να συμμετάσχουν, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Sun.

Σύμφωνα με τους μελλοντικούς περιορισμούς στην υγεία, τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και η Τσέλσι (συμμετέχουν στο Champions League) αλλά και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουλβς, Ρέιντζερς (Σκωτία) (Europa League) δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη συνέχεια της παρουσίας τους στα δύο ηπειρωτικά τουρνουά.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2020, 20:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει